Kolekcinės monetos - proga lengvai užsidirbti 100 Lt per dieną

Po to, kai Lietuvos bankas antradienį į apyvartą išleido progines 2 litų monetas, skirtas šalies kurortams, kolekcionieriai ėmė piktintis, kad jų nukaldinta per mažai, o tokiu būdu dirbtinai keliama jų vertė. Praėjo diena, kai buvo iššluotos proginės monetos ir jų vertė pakilo daugiau nei dvigubai. Internetinių skelbimų portale skelbiu.lt už 4 monetų rinkinį prašoma jau 260 Lt. Vakar Lietuvos bankas monetų rinkinį pardavinėjo už 120 Lt.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Dec 5, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:47 PM

Anot kolekcionieriaus Vytauto Jakšto, tai tik pradžia ir kainos dar kils.

Antradienį Lietuvos bankas tikino, kad leisti tūkstantinius tiražus neverta, nes niekas tiek nenuperka. 

Anot V. Jakšto, Lietuvos banko sprendimas išleisti ribotą kiekį monetų rinkinių primena pasityčiojimą: „Žmonės nuo 7 val. ryto stovėjo eilėse, stumdėsi ir kovojo dėl teisės įsigyti rinkinį.“

Anot jo, spalvotų proginių monetų rinkinys perpardavimo vietose gali kainuoti ir penkis kartus brangiau nei pradinė jų kaina. 

Lietuvos bankas monetų tiražo nesureikšmina - jų išleista tiek, kiek reikia.

„Dar ir dabar galima įsigyti monetų, kurios buvo leidžiamos dešimtimis tūkstančių egzempliorių“, - sakė Lietuvos banko atstovas spaudai Mindaugas Milieška.

Portalui lrytas.lt paskambinus skelbime nurodytu numeriu, pardavėjas tikino, kad turi tik du monetų rinkinius. Vienas iš jų rezervuotas, kitas - laukia savo pirkėjo.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.