Latvijos finansų ministras - geriausias 2012 metų Europos ministras

Įtakingas „Financial Times“ leidžiamas žurnalas „The Banker“ Latvijos finansų ministrą Andrį Vilką įvardijo kaip geriausią 2012 m. Europos finansų ministrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:56 PM

Pirmadienį ministerijos atstovai spaudai teigė, kad leidinys aukštai įvertino A. Vilko darbą stabilizuojant šalies finansinę situaciją.

„Man didelė garbė gauti geriausio Europos finansų ministro vardą, nes juo įvertinamas ne tik finansų ministerijos, bet ir kitų ministerijų darbas kovojant su krize. Turime bendrą tikslą, kurį siekiame įgyvendinti.

Bendros pastangos ir pasitikėjimas savo jėgomis padėjo įveikti sunkumus ir stimuliavo ekonominį augimą. Šiais metais turime naujų iššūkių, pavyzdžiui, įstoti į euro zoną. Todėl bendras darbas bus dar svarbesnis“, - kalbėjo A. Vilkas.

Žurnale minima, kad Latvija buvo iš labiausiai krizės paveiktų šalių. Tačiau jau praėjusiais metais valstybė tapo greičiausiai besivystančia Europos Sąjungos nare.

Nors buvo sunku, bet pasiektas rezultatas prikėlė šalies pasitikėjimą savimi ir leido sėkmingai išplatinti obligacijų į tarptautines rinkas.

Didžiosios Britanijos žurnalas kasmet renka, ekspertų manymu, geriausius pasaulio finansų ministerijų vadovus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.