Vilniaus taupomoji kasa atsižvelgė į Lietuvos banko pastabas

Kredito unija „Vilniaus taupomoji kasa“, atsižvelgusi į Lietuvos banko rekomendacijas, kartu su Lietuvos centrinės kredito unijos pagalba ėmė griežtinti reikalavimus skolininkų finansiniam pajėgumui, verslo planų vertinimui bei lėšų tiksliam panaudojimui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:33 PM

„Vilniaus taupomoji kasa“ vykdo LR įstatymų nustatytus reikalavimus dėl likvidumo ir kapitalo pakankamumo rodiklių su kaupu: kredito unijos likvidumo rodiklis siekia 38 proc. normą (minimalus reikalaujamas yra 30 proc.), kapitalo pakankamumo rodiklis sudaro 18 proc. (pagal įstatymus reikalaujama 13 proc.).

Unijos turimas kapitalas yra pakankamas ir garantuojantis įstaigos veiklos stabilumą“, - komentavo kredito unijos „Vilniaus taupomoji kasa“ valdybos pirmininkas Darius Čepauskas.

Kredito unija „Vilniaus taupomoji kasa“ kartu su 63 kredito unijas vienijančia Lietuvos centrine kredito unija sukūrė planą, kaip subalansuoti iš sudarytų skolinimo sandorių atsirandančią riziką bei užtikrinti, kad kliento finansinė ir ekonominė būklė patikimai atspindėtų tinkamą jo sutartinių įsipareigojimų vykdymą. Todėl artimiausiu metu bus galutinai įgyvendintos visos pateiktos rekomendacijos dėl „Vilniaus taupomosios kasos“ veiklos tobulinimo.

„Išanalizavome priežiūros įstaigų pateiktus argumentus, organizavome susitikimus su turto vertintojais, konsultavomės su rizikos valdymo ekspertais, teisininkais ir parengėme naujas vidines instrukcijas“, - priemones, kurių nedelsiant ėmėsi „Vilniaus taupomosios kasos“ vadovybė, vardino D. Čepauskas.

Lietuvos centrinės kredito unijos vadovas Fortunatas Dirginčius patvirtino, kad „Vilniaus taupomoji kasa“ jau ištaisė dalį trūkumų.

„Mes kartu su šios unijos specialistais dirbame, kartu siekdami patobulinti įstaigos veiklą pagal anksčiau teiktas rekomendacijas“, - teigė 63 unijas šalyje vienijančios Lietuvos centrinės kredito unijos vadovas F. Dirginčius.

Per praėjusiais metais atliktą planinį „Vilniaus taupomosios kasos“ patikrinimą nustatyta, kad ši kredito unija, aktyviai dalyvaudama verslo finansavimo projektuose, auga pernelyg sparčiai.

„Sieksime, kad mūsų unijos augimas atitiktų bendrą situaciją kredito unijų rinkoje“, - teigė D. Čepauskas.

Po praėjusios savaitės Lietuvos banko sprendimų, susijusių su kredito unijų rinkos dalyviais, penktadienį ir pirmadienį išskirtinio klientų noro atsiimti indėlius nebuvo – indėlių sumažėjo 0,4 proc. Pinigų judėjimas unijoje atitiko numatytas normas. Visas „Vilniaus taupomoji kasa“ indėlių portfelis sudaro 331 mln. litų.

„Sulaukėme daugiau skambučių, nei įprastai – daugelis klientų klausinėjo, ar nepasikeis jų laikomų indėlių palūkanos. Buvo klientų, kurie sudarė sutartis dėl naujų indėlių. Tai rodo, kad klientai pasitiki „Vilniaus taupomąja kasa“, - komentavo „Vilniaus taupomosios kasos“ valdybos pirmininkas Darius Čepauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.