Rinkos ekspertams parūpo Kauno savivaldybės patirtis

„Nelengva įvertinti visas savivaldybės gyvenimo sritis, tačiau pagal tai, kaip rūpinamasi gyventojais, tvarkomas turtas, skatinamas verslas ir investicijos, Kauno rajonas yra lyderių grupėje“, – teigia LLRI prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Daugiau nuotraukų (1)

"Laikinoji sostinė"

Feb 23, 2013, 3:05 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:00 AM

Jis kartu su šio instituto viceprezidente Edita Maslauskaite lankėsi Kauno rajono savivaldybėje, su kuria ketina bendradarbiauti.

Rinkos ekspertus domina savivaldybės patirtis, todėl balandžio mėnesį jie norėtų surengti seminarą, kuriame dalyvautų mokslininkai, savivaldybės atstovai, verslininkai, bendruomenių lyderiai.

Tokia vieta, kurioje būtų galima susitikti, pasikeisti vertinga informacija ir nuomonėmis, galėtų būti Raudondvario dvaro sodyba.

„Tai ne tik savivaldybės, bet ir visų rajono gyventojų, įmonių vadovų, darbuotojų nuopelnas. Mūsų krašte gyvena daug gabaus jaunimo, čia žmonės noriai kuriasi, daugėja gyventojų.

Verslo subjektų skaičius per metus rajone padidėjo nuo 1709 iki 2198. 2011 metais įgyvendinome 101 projektą, o pernai – jau 163“, – džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Ž. Šilėnas taip pat pastebėjo, kad šio rajono savivaldybė skiria daug dėmesio verslo aplinkai.

Siekdama užtikrinti verslo gyvybingumą, jau keletą metų iš eilės savivaldybės taryba patvirtina sprendimą „Dėl naujų verslo subjektų atleidimo nuo žemės, žemės nuomos ir nekilnojamojo turto mokesčių“. Verslo liudijimas Kauno rajone kainuoja mažiausiai Lietuvoje – 120 litų.

Tai, kad savivaldybės vykdoma politika skatina teigiamus verslo pokyčius, liudija Statistikos departamento ir Teritorinės darbo biržos duomenys. Naujų ir laisvų darbo vietų rajone skaičius per dvejus metus padidėjo 77 proc. – nuo 1 463 (2010 m.) iki 2 198 (2012 m.).

LLRI antrus metus iš eilės atlieka savivaldybių veiklos tyrimą. Savivaldybių indeksas sudaromas remiantis įvairiais veiklą apibūdinančiais rodikliais devyniose srityse. Savivaldybės yra vertinamos balais nuo 0 iki 100 ir išrikiuojamos nuo geriausios iki blogiausios.

Geriausia žmogui savivaldybė yra tokia, kuri taupo mokesčių mokėtojų pinigus, gyvena pagal savo pajamas, skaidriai naudoja biudžeto lėšas.

Ji savo veikloje neriboja vartotojų pasirinkimo, skatina konkurenciją, neapkrauna žmonių mokesčiais, mažina biurokratinę naštą, savo funkcijoms vykdyti veiksmingiau panaudoja privatų sektorių.

„Norėtume, kad mūsų sudaromas indeksas būtų objektyvesnis, tikslesnis, todėl siekiame glaudžiau bendradarbiauti su savivaldybėmis, išgirsti jų nuomones ir siūlymus“, – sakė LLRI prezidentas Ž. Šilėnas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.