Palangos pušyne architektai surangė žaltį

Lakoniškomis priemonėmis sukurti stiprią emociją - toks buvo architektūros estetikos studijos “Arches” komandos siekis. Tai buvo jų bandymas atkartoti jaudulį ir šviesias emocijas kylančias kiekvieną kartą, kai atvykstame prie jūros.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2013, 6:38 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:24 AM

Išskirtinė vieta ir situacija kurortinėje Palangoje. Sklypas - tarp kelių individualių namų, teritorijoje tankus senas pušynas, Birutės parko prieigos. Kūrėjų komanda - Edgaras Neniškis, Rūsna Vaineikytė – Neniškienė, Arūnas Liola ir Rolandas Liola žūtbūt nutarė išsaugoti pušyną, nes tikrų ir natūralių dalykų tiek nedaug belikę mūsų aplinkoje. Deja, Palangoje taip pat. 

Gyvenimas šios vilos šeimininkams buvo kuriamas tarp medžių, bet ne vietoj jų. Tarsi žaltys pastatas vinguriuoja, išvengdamas kiekvienos kliūties, nepalikdamas pėdsako ir beveik neliesdamas žemės.

Su žeme vila liečiasi tik ištisine pirmo aukšto stiklo siena. Laikančios klijuoto medžio išorinės konstrukcijos sklendžia virš žemės. Jų struktūra įkvėpta pajūrio kopų ir takų aptvėrimų, žalčio odos struktūros.

Pušyne reikia išnaudoti kiekvieną natūralios šviesos srautą: kur didžiausias - svetainė, poilsio kambarys, kur mažesni - miegamieji, kur jų nėra - pagalbinės patalpos. Name turi galimybę stebėti viską iš viršaus - stogas tampa terasa, kurioje ranka gali liesti pušų viršūnes ir gyveni tarp medžių.

Vilos interjeras – ne dekoracija, o susieta ir neatsiejama viso architektūrinio sprendinio dalis. Interjere naudojamos tik natūralios medžiagos - medis ( vitrinos, antro aukšto išorinė struktūra, antro aukšto grindys, virtuvė, durys, laiptai), akmuo ( pirmo aukšto grindys), juodas plienas (židinys, šviestuvai).

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė '12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius/įdomiausius 2012 metų interjerus.

Balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą lrytas .lt skaitytojai galės kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.