Per du mėnesius dizaineris savo butą pakeitė neatpažįstamai

Dizaineris Artūras Čižiūnas kone šešerius metus gyveno, kaip pats vadina, tipiniame lietuviškame būste su rudais baldais ir gelsvomis sienomis. Tačiau ne tai užsiėmusį žmogų labiausiai erzino. Jo bute nebuvo dušo kabinos, o mirkti vonioje Artūrui nepatinka. Taigi, jis nutarė įsirengti namuose dušo kabiną.

Savo namus A. Čižiūnas vadina butu bokšte, mat jis įsikūręs vieno sostinės dangoraižio aštuonioliktajame aukšte.<br>D.Petrulaitis
Savo namus A. Čižiūnas vadina butu bokšte, mat jis įsikūręs vieno sostinės dangoraižio aštuonioliktajame aukšte.<br>D.Petrulaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2013, 5:42 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:36 AM

Kai pajudino pirmą sieną, suprato, kad nebesustos. Tada prisėdo braižyti 65 kvadratinių metrų buto rekonstrukcijos planą. Per 200 interjerų ne tik Lietuvoje sukūręs dizaineris neturėjo jokios vizijos, kaip turi atrodyti jo paties namai. Bet labai gerai žinojo, kad juose turi būti medžio, metalo ir betono.

Dabar betonas - „ant bangos“? „Paprastai, normaliam užsakovui to neįsiūlysi“, - šypsosi kūrėjas, kurio namuose betoninės ir grindys, ir sienos. Tiesa, pastarąsias ji sušildė medinėmis lentelėmis: gražu bei patogu. Nesiteps sienos ir nesimatys, jei kartais įtrūktų. Visaip juk būna.

Metalo namuose dar nedaug. Jis pakeliui. Artūras laukia, kol iš perforuoto metalo plokštės bus pagaminta sustumiama pertvara, kuri nuo bendros erdvės atitvers miegamąjį. Beje, ši zona namuose irgi su charakteriu - lova stovi ant elektrinės spalvos kilimo, iš po lovos sklinda ir apšvietimas. Malonus ir neakinantis.

Perversmas Artūro namuose įvyko vos per du mėnesius. Per vieną mėnesį buvo supirktos reikalingos medžiagos, tuo metu atkeliavo ir kai kurie baldai, santechnika, o kitą mėnesį namuose plušėjo statybininkai. Viskas greitai ir kokybiškai.

Kiek tai kainavo? „Vienas kvadratinis metras (su apdaila ir baldais) - maždaug 1700 litų“, - sakė keturias specialybes turintis A. Čižiūnas.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Lrytas skaitytojai jau galim balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.