Buldozeriai Neringoje valstybei kainuos milijonus litų

4 milijonai mokesčių mokėtojų litų tirpsta akyse Juodkrantėje ant Kuršių marių kranto. Čia griaunamas neteisėtai iškilęs pastatas. Vienas iš šešių, kuriuos įpareigojo nugriauti teismas. Griovimo darbų ėmėsi patys pastato savininkai. Kadangi jie turėjo visus leidimus statyti objektą ir jį priėmė valstybinė komisija, žalą turės atlyginti valstybė.

Pradėtas griauti pastatas ant Kuršių marių kranto. Kol kas statybininkai darbuojasi pastato viduje.<br>A. Pilaitienė
Pradėtas griauti pastatas ant Kuršių marių kranto. Kol kas statybininkai darbuojasi pastato viduje.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Mar 20, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:13 PM

Beje, Preilos botelių, kuriuos teismas taip pat buvo įpareigojęs nugriauti, likimas kitoks - dėl jų vyksta taikos derybos.

Pats Neringos meras Darius Jasaitis pastato griovimą laiko visiška kvailyste ir teigia, kad savivaldybė griovimo darbams leidimo dar neišdavė.

Jo teigimu, griovimo leidimo savivaldybė neišduos, kol nebus visiškai aišku, kaip bus kompensuojami nuostoliai dabartiniams pastatų savininkams, kurie šioje situacijoje yra niekuo dėti.

Iš 40 UNESCO saugomoje Kuršių nerijoje neteisėtai pastatytų pastatų numatoma griauti tik kelis. Kitus statinius siūloma tobulinti, pritaikant prie Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano.

„Mes turėjome visus įmanomus leidimus. Statinius 2005 metais priėmė valstybinė komisija. Jei valstybė siekia nugriauti teisėtai pastatytus namus, jos valia.

Tačiau tokiu atveju turi padengti ne tik griovimo darbų išlaidas, bet ir investicijas“, - sakė pastato, kuriame keletą metų veikė žuvies restoranas, savininkės, bendrovės Verslo investicijų projektų centro vadovas Darijus Vilčinskas, nesuprantantis, kodėl jis turi kentėti, jei kažkada kažkoks valdininkas pridarė klaidų.

Pastato savininkai patirtą žalą įvertino 4 mln. litų. Ją turės atlyginti Lietuvos valstybė.

Taip nusprendė ir Vilniaus apygardos administracinis teismas, tačiau tik nugriovus pastatą paaiškės, kokia žala patirta.

Panašus likimas laukia ir šalia restorano stovinčio namo, kuriame gyvena tris mažamečius vaikus auginanti Juozo Skučo šeima.

Savo turtą jis įvertino 2,7 mln. litų. Kada gaus kompensaciją už valstybės institucijų klaidas - nežinia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.