Būstų TOP 5. Architektui santykiai su klientu - lyg romanas tarp vyro ir moters

Kai Šveicarijoje gyvenantis jo draugas nutarė statytis namą, architektą rinkosi ne pagal jo brėžinius ir darbus, o kviesdavosi vakarienės. Ir pokalbiai jų sukdavosi ne aplink grindų ar sienų dangą, jie dalindavosi mintimis apie vertybes bei pasaulėžiūrą. „Draugas išsirinko architektą, su kuriuo buvo maloniausi vakarai. Ir neapsiriko, dabar gyvena puikiame name“, - apie svarbiausią architektui dalyką - bendravimą su užsakovu, pasakojo Rimas Adomaitis. Dar daugiau, santykius su užsakovu architektas laiko panašiais į vyro ir moters santykius. Turi sutapti biologiniai žmonių laukai, tada bendravimas - lengvas, teikiantis malonumą.

Prieš trejus metus sukurtas šio buto interjeras, pasak architekto R. Adomaičio, ir šiandien atrodo nelabai pasikeitęs.<br>R. Urbakavičius
Prieš trejus metus sukurtas šio buto interjeras, pasak architekto R. Adomaičio, ir šiandien atrodo nelabai pasikeitęs.<br>R. Urbakavičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 8:02 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:11 AM

Prieš trejus metus kauniečių porai Rimo sukurtas buto interjeras buvo paskelbtas geriausiu 2010 metais. Su užsakovu jie iki šiol palaiko ne tik dalykinius, bet ir draugiškus ryšius. O prieš kelis mėnesius užsukęs į jų namus, liko maloniai nustebęs: viskas ten atrodo puikiai ir šiandien. Kadangi statybininkai nepridarė broko, tad nei sienų dažai apsilaupę, nei grindjuostės atplyšusios. Neutralios spalvos - juoda, balta ir natūralaus medžio - taip pat dar ilgai nenusibos. Natūralios medžiagos dėvisi gerai, estetiškai. „Įrengiant namus, man svarbiausia esminiai dalykai - teisingai sudėliotas patalpos tūris ir gerai parinktas dirbtinis bei natūralus apšvietimas. Visa kita - nebe taip svarbu“, - sako R. Adomaitis. Kaunietis architektas geru klientu vadina ne tą, kuris turi maišą pinigų ir suteikia visišką laisvę arba atvirkščiai - kuris viską smulkmeniškai kontroliuoja, o tą, kuris noriai dalyvauja namų kūrimo procese. Juk nuo pirmų būsto eskizų iki įkurtuvių praeina mažiausiai pusantrų metų. Per tokį laiką žmonės paprastai susidraugauja. „Dabar turime porą projektų, kurių užsakovai įsitikinę, kad jei nusipirko sklypą geroje vietoje, pasisamdė gerą architektą, jam gerai moka už darbą ir perka tik kokybiškas medžiagas, tai turės labai gerą namą. Netiesa. Jei būstas kuriamas be emocijos - jis nebus pats geriausias“, - įsitikinęs R. Adomaitis. Jis neabejoja, kad architektūrinę kokybę ne pinigai lemia. Kaip ir bet kuris verslininkas, jei architektas dirba tik tam, kad uždirbtų, jei veikla jam neteikia malonumo, greičiausiai jis netaps sėkmingu kūrėju. „Išsilavinimas, praktika ir darbas, virtęs hobiu - tai dalykai, kurie garantuoja architektui sėkmę. Telieka gauti gerą užsakovą“, - šypsosi kaunietis. Nuotraukų galerijoje - prieš trejus metus R. Adomaičio (bendraautoriai - Petras Vilutis ir Simonas Slučka) sukurtas 145 kv. metrų butas Kaune. Ką manote apie jį?

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.