Parduotuvė apkrovė savo lankytojus „nepirkimo“ mokesčiu

Australijoje yra parduotuvė, kurios savininkai tikrai nemėgsta nieko neperkančių lankytojų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 26, 2013, 11:16 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:48 AM

Tam, kad žmonės aktyviau pirktų lentynose išdėliotas prekes, Brisbano mieste esančioje parduotuvėje iškabintas perspėjimas, kuriame pranešama apie 5 dolerių „nepirkimo mokestį“.

Parduotuvės savininkai aiškina tokį mokestį tuo, kad parduotuvėje apsilankę žmonės tiesiog įvertina, kaip tokios prekės atrodo, kad paskui galėtų jas nusipirkti internetu.

Parduotuvėje prekiaujama elektronikos prietaisais, drabužiais ir maisto prekėmis.

Perspėjime rašoma, kad 5 dolerių mokestis automatiškai įskaičiuojamas į kiekvieno lankytojo sąskaitą. Ją apmokėti reikia išeinant iš parduotuvės. Jei pirkėjas kažką perka, jam padaroma 5 dolerių nuolaida, tad mokesčio mokėti nereikia, praneša businessinsider.com.

„Žmonės apsidairo parduotuvėje ir paskui perka prekes kitur. Jie nesupranta, kad mūsų kainos yra beveik tokios pačios, kaip kitur, be to, mes turime išskirtinių prekių, kurių kitur nėra“, - teisinamasi tame pačiame įspėjime.

Pakabintas perspėjimas dažnai nuplėšiamas nuo sienos.

Tokiu parduotuvės savininkų elgesiu piktinasi tiek pirkėjai, tiek ekonomikos apžvalgininkai.

„Čia – prasčiausias kovos būdas su nieko neperkančiais žmonėmis, kokį tik esu matęs. Pardavėjai turėtų suvilioti pirkėjus patraukliomis kainomis ir maloniu aptarnavimu, o ne užsipulti žmogų vos jam įėjus į parduotuvę“, - rašė „Daily Finance“ apžvalgininkas Mattas Brownellas.

Jų neįtikino ir parduotuvės savininkų elgesio paaiškinimas, išdėstytas perspėjime.

„Jei pirkėjai neperka prekių, tuomet pardavėjas turi susiprasti ir keisti savo elgesį. Jei tos parduotuvės kainos tikrai nesiskiria nuo konkurentų, tegul jie tai parodo sudarydami palyginimų sąrašą. Ir išvis, jei jie parduoda prekes, kurių kitur nėra, kaip gali žmonės paskui prekes pirkti kitur?“ - stebėjosi tinklapis theconsumerist.com.

Parengė Aurimas Abišala

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.