Būstų TOP 5. Dizainerių ir architektų konkurencinėje kovoje pralaimi užsakovas

Nemažai užsakovų praėjus keleriems metams jį kviečiasi pakartotinai. Pavyzdžiui, užauga vaikai, ir todėl tenka perdaryti jų kambarį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-27 12:26, atnaujinta 2018-03-09 06:12

Nemažai užsakovų praėjus keleriems metams jį kviečiasi pakartotinai. Pavyzdžiui, užauga vaikai, ir todėl tenka perdaryti jų kambarį.

Arba žmonės ruošiasi kosmetiniam remontui, tuomet dizainerio klausia, kokius sienų atspalvius rinktis. Kaip dažnai jis pats rekomenduoja atnaujinti namus? Nelygu, kas juose gyvena. Tačiau jei gyvenimas verda, erdvių paviršiai - sienos ir grindys gali susidėvėti ir per penkerius metus. O baldų ir šviestuvų - jei jie buvo tinkamai parinkti, nereikia keisti dešimt ir daugiau metų.

Labiausiai įvertintą savo kolekcijos interjerą Tomas kūrė kartu su architektu Laurynu Žakevičiumi. Tokį dizainerių bendradarbiavimą su architektais jis vadina puikiu duetu, mat yra įsitikinęs, kad planuoti patalpų erdves ir tūrius geriau sekasi tiksliuosius mokslus baigusiems profesionalams, o suvaldyti baldų, detalių, raštų ir spalvų visumą - dizaineriams.

Pasak T. Janulio, ankščiau toks bendradarbiavimas buvo dažnesnis, tačiau iki krizės interjerus kurti užleisdavę dizaineriams, dabar šių darbų daugelis architektų imasi patys. „Konkurencija išties didžiulė. Todėl vieni apie kitus visokių negražių dalykų kartais prišneka“, - nesistebi Tomas.

Tačiau jis pridūrė, kad labiausiai per pastaruosius kelerius metus pasikeitė ne kolegų santykiai, o užsakovai.

Paprastai anksčiau jie samdydavosi dizainerį, nes taip elgėsi kaimynas ar bendradarbis, ir jų pageidavimai būdavo tie patys trys: gerai, pigiai ir greitai. Tačiau šiandien užsakovai - išsilavinę, pasaulio matę žmonės.

„Jie žino, kokių namų nori. Dizaineris jiems reikalingas ne tam, kad brangius baldus ar santechniką, užuolaidas išrinktų. Jam moka už geras idėjas, netikėtus ir įdomius sprendimus“, - sakė T. Jasiulis.

Tokie užsakovai į priekį verčia irtis ir jį - kiekvieną dieną su kavos puodeliu jis pradeda prie kompiuterio ekrano skaitydamas architektūros ir dizaino naujienas iš viso pasaulio. Jau penkerius metus nepraleidžia pagrindinių baldų parodų Europoje - žiemą vyksta į „IMM Cologne“ Kelne, pavasarį - į „I Saloni“ Milane. Nuotraukų galerijoje - prieš septynerius metus T. Jasiulio ir L. Žekavičiaus sukurtas interjeras 116 kv. metrų bute Vilniaus Užupio rajone. Ar ką nors čia keistumėte dabar?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.