Purviniausi Europoje yra Skandinavijos šalių banknotai

Sąvoką „nešvarūs pinigai“ esame linkę vartoti perkeltine prasme, kalbėdami apie finansinius nusikaltimus. Tačiau britų mokslininkai iš Oksfordo universiteto nustatė, kad grynieji pinigai, kuriuos kasdien liečiame, išties yra be galo purvini. 

Švariausia Europos valiuta pripažintas euras.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Švariausia Europos valiuta pripažintas euras.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrė Balčiūtė

Mar 29, 2013, 8:53 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:43 AM

Ankstesni tyrimai parodė, kad grynieji pinigai būna užteršti potencialiai pavojingų rūšių, tokių kaip Klebsiella ar Enterobacter, bakterijomis, kurios žmonėms gali sukelti ligas. Teigiama, kad antibiotikams atsparių bakterijų rūšių daugėja ir dėl iš rankų į rankas keliaujančių pinigų. „Paprastai Europoje laikomasi požiūrio, kad, palyginti su kitais kasdieniniais objektais, grynieji pinigai yra patys purviniausi. Daugybė žmonių Europoje verčiau moka už prekes kortele, nes mano, kad tai - paprastesnis ir tiesesnis atsiskaitymo būdas. Dabar teisinga būtų teigti ir kad dauguma tokį atsiskaitymo būdą laiko higieniškesniu“, - sakė „MasterCard“ Jungtinės karalystės ir Airijos skyriaus prezidentas Marionas Kingas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.