Prieš krizę Kipro bankuose buvo naikinami dokumentai

Didžiausiuose Kipro bankuose - „Bank of Cyprus“ ir „Cyprus Popular Bank“ (Laiki) - buvo sunaikinta informacija apie bankų vadovybės veiksmus, kurie galėjo pakurstyti krizės plitimą šalyje. Apie tai informuoja portalas „Philenews“, remdamasis Kipro televizijos kanalu PIK.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:28 PM

Apie elektroninių dokumentų sunaikinimą pranešė konsultacinė bendrovė „Alvarez & Marsal“, kuri, Kipro centrinio banko užsakymu, tyrė bankų veiklą.

Kompanija parengė keturių dalių ataskaitą, kurią sudarė informacija apie „Bank of Cyprus“ Graikijos valstybės obligacijų pirkimą, apie šios finansinės organizacijos veiklą vykdant Rusijos banko „Juniastrum Bank“ pirkimo sandorį, apie banko įžengimą į Rumunijos rinką ir apie banko „Marfin Egnatia“ pertvarkymą į „Laiki“ antrinį padalinį.

„Alvarez & Marsal“ nuomone, informaciją sunaikino asmenys, kurie baiminasi baudžiamosios atsakomybės už neatsakingą rizikų vertinimą perkant Graikijos valstybines obligacijas.

Kipro valdžia ketina kruopščiai ištirti „Alvarez & Marsal“ pateiktus faktus, pareiškė Kipro generalinis prokuroras Petros Kleridis.

ES valdžia sutiko skirti Kiprui 10 mlrd. eurų finansiniam sektoriui rekapitalizuoti su sąlyga, kad dar kelis milijardus eurų surinks pats Kipras. Iš pradžių Nikosijoje buvo nuspręsta rinkti vienkartinį mokestį nuo banko sąskaitų, tačiau parlamentas atmetė šį projektą. Galiausiai nutarta restruktūrizuoti finansinį sektorių. Klientai, laikantys „Bank of Cyprus“ ir „Laiki“ per 100 tūkst. eurų, neteks iki 60 proc. indėlių sumos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.