JAV verslininkas: „Lietuvoje visi turi visas problemas sprendžiančių pusbrolių“

Prieš keletą metų atsitiktinai į Lietuvą užklydęs amerikietis verslininkas ir investuotojas Danielis Ray šiandien Vilnių jau vadina savo namais.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Apr 19, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2020, 3:11 PM

„Turiu tas pačias teises, kaip ir visi lietuviai, tik negaliu balsuoti ir skųstis“, – sako jis.

Anot D. Ray, Lietuva yra puiki šalis, kurioje visi turi dėdę ar pusbrolį, galintį padėti išspręsti bet kokią su verslu susijusią problemą. Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje (VU TVM) surengtoje Verslo dienų „VeDi“ konferencijoje pranešimą pavadinimu „Palikite savo komforto zoną“ skaitęs D. Ray šiuo metu yra amerikietiško kapitalo įmonės S2 partneris ir į ankstyvos stadijos technologines įmones Baltijos šalyse ir Rytų Europoje orientuoto jos padalinio oficialus atstovas.

Per savo gyvenimą D. Rayus sako sukūręs dešimt kompanijų, trys iš jų žlugo, o dar tris jis pardavė. Verslininkas skatino susirinkusius studentus nebijoti nesėkmių, nes jos, anot jo, yra puikios, nors ir nepigios pamokos.

Reikia tirti, kad žinotum esąs gyvas

Savo pranešimą D. Ray pradėjo paprašydamas visus susirinkusius susėsti kuo arčiau jo, taip esą jis leido jiems palikti savo komforto zoną.

„Mėgstame tūnoti patogiose įsčiose, tačiau tai trunka tik iki diplomų įteikimo iškilmių, o tada visi nustemba, kad iš tikro niekas nėra garantuota“, – apie gyvenimą po studijų pasakojo verslininkas.

Anot jo, žmogaus paskirtis yra tirti, atrasti ir kurti – daryti visą tai, kad žinotum esąs gyvas, nes iš tikro niekas nežino, kodėl apskritai mes egzistuojame ir tai yra vienintelis būdas rasti prasmę.

Į Lietuvą atvijo krizė ir Maskvoje dirbanti klaipėdietė

Po 2008 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose įvykusios akcijų biržos griūties D. Ray sako nebeturėjęs, kur investuoti, todėl nusprendė pakeliauti po pasaulį ir galimybių paieškoti svetur. Iš pradžių nuvykęs į Maskvą jis patyrę kultūrinį šoką: „Maskva yra Maskva, ten visi pamišę“, – savo patirtį Rusijos sostinėje apibūdino jis.

Tada D. Ray nuėjo į vieną iš Maskvoje dirbančių kelionių agentūrų ir paprašė patarimo, kur jam keliauti toliau. Sutapimas lėmė, kad agentūros darbuotoja, su kuria kalbėjosi D. Ray, buvo lietuvė, ji ir suorganizavo kelionę į Klaipėdą, kur D. Ray apsistojo neseniai ištekėjusios agentūros darbuotojos pusseserės bute.

Lietuvoje D. Ray mato begalę galimybių naujiems verslams kurti, anot jo, čia jų yra tūkstantį kartų daugiau, nei kokioje nors Didžiojoje Britanijoje.

„Be to viskas Lietuvoje yra daug pigiau, tačiau taip truks neilgai, todėl galimybę reikia išnaudoti dabar“, – sakė investuotojas.

D. Ray teigimu, geriau jau gyventi Lietuvoje ir uždirbti iš pajamų gaunamų prekiaujant su užsieniu, nei tiesiog gyventi užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.