„Global Finance“ banką „Nordea“ išrinko geriausiu banku Lietuvoje

Tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“ banką „Nordea“ išrinko geriausiu 2013 metų banku Lietuvoje.

„Mūsų bankui tai svarus pripažinimas, prie mūsų gerų rezultatų daug prisidėjo banko klientai, kurie su mumis jau ilgą laiką sėkmingai tęsia bendradarbiavimą“, - sakė I. Skisaker.<br>R. Neverbickas
„Mūsų bankui tai svarus pripažinimas, prie mūsų gerų rezultatų daug prisidėjo banko klientai, kurie su mumis jau ilgą laiką sėkmingai tęsia bendradarbiavimą“, - sakė I. Skisaker.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-24 13:36, atnaujinta 2018-03-07 19:28

„Nordea“ grupė Šiaurės šalių regione taip pat pripažinta geriausiu banku, o Švedijoje, Suomijoje ir Norvegijoje, kaip ir Lietuvoje, „Nordea“ pripažinta geriausiu tos šalies banku. Šiemet „Global Finance“ jau dvidešimtą kartą sudarė augančių Vidurio ir Rytų Europos rinkų geriausių bankų sąrašą.

Pasak „Global Finance“ komisijos ekspertų, apdovanojimai šiais metais skirti tiems bankams, kurie sudėtingomis rinkos sąlygomis sugebėjo patenkinti klientų poreikius ir tuo pačiu užsitvirtinti gerus rezultatus ateities sėkmei.

Pagrindiniai kriterijai, pagal kuriuos „Global Finance“ ekspertai vertina finansų institucijas, yra turto augimas, pelningumas, strateginės partnerystės santykiai, klientų aptarnavimo kokybė, konkurencinių kainų politika ir paslaugų naujovės.

„Global Finance“ apdovanojimas patvirtina, kad mūsų strategija - stiprinti santykius su savo klientais, pasiteisina. Mums dar reikia daug nuveikti Lietuvoje, o šis laimėjimas įrodo, kad mūsų pasirinkta kryptis yra teisinga.

Mūsų bankui tai svarus pripažinimas, prie mūsų gerų rezultatų daug prisidėjo banko klientai, kurie su mumis jau ilgą laiką sėkmingai tęsia bendradarbiavimą. Tvarūs rezultatai mums leidžia ir toliau stiprinti santykius su klientais ir investuoti į dar geresnę, patogesnę bankininkystę Lietuvoje“, - teigė banko „Nordea“ generalinė direktorė Inga Skisaker.

Populiarus finansų ekspertams ir šia sritimi besidomintiems skaitytojams skirtas žurnalas „Global Finance“ yra leidžiamas nuo 1987 metų. Žurnalas turi apie 50 tūkst. prenumeratorių ir apie 284 tūkst. skaitytojų 158-iose pasaulio šalyse. Dauguma jų – įmonių ir institucijų vadovai bei finansų specialistai.

„Nordea Bank Lietuva“ pirmąjį šių metų ketvirtį uždirbo 13,9 mln. litų neaudituoto grynojo pelno - 29,7 proc. daugiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai.

Banko turtas per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu laikotarpiu pernai, didėjo 5,3 proc. ir ketvirčio pabaigoje sudarė 9,3 mlrd. litų.

Pirmąjį ketvirtį bendras banko paskolų portfelis, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, pernai išliko beveik nepakitęs ir sudarė 7,5 mlrd. litų (fiksuotas 1 proc. sumažėjimas).

Verslo paskolų rinkoje aktyvumas vis dar yra gana žemas, todėl banko „Nordea“ juridinių asmenų paskolų portfelis pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, didėjo tik 1,3 proc. ir sudarė 4,5 mlrd. litų. Fizinių asmenų paskolų portfelis mažėjo 4,4 proc. ir sudarė 2,9 mlrd. litų. Iš jų 2,5 mlrd. litų sudarė būsto paskolos.

Bendras indėlių portfelis šių metų pirmąjį ketvirtį, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, didėjo 13,4 proc., kurio bendra vertė ketvirčio pabaigoje siekė 2,7 mlrd. litų.

Bendrojo portfelio augimą lėmė 27 proc. padidėjęs fizinių asmenų indėlių portfelis, kuris ketvirčio pabaigoje sudarė 749 mln. litų. Juridinių asmenų indėlių suma pirmąjį ketvirtį, lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, augo 8,9 proc. ir sudarė 2 mlrd. litų.

Pasak „Nordea Bank Lietuva“ generalinės direktorės I. Skisaker, kasmet gerėjantys banko rezultatai įrodo, kad banko pasirinkta strategija stiprinti santykius su savo klientais yra teisinga.

Tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance' banką „Nordea“ išrinko geriausiu 2013 metų banku Lietuvoje.

Apdovanojimai šiais metais skirti tiems bankams, kurie sudėtingomis rinkos sąlygomis sugebėjo patenkinti klientų poreikius ir tuo pačiu užsitvirtinti gerus rezultatus ateities sėkmei. Be to, tokį banką kaip partnerį rekomenduotina pasirinkti partneriu toje šalyje.

„Mūsų bankui tai svarus pripažinimas, prie mūsų gerų rezultatų daug prisidėjo banko klientai, kurie su mumis jau ilgą laiką sėkmingai tęsia bendradarbiavimą.

Tvarūs rezultatai mums leidžia ir toliau stiprinti santykius su klientais ir investuoti į dar geresnę, patogesnę bankininkystę Lietuvoje“, - teigė banko vadovė.

„Nordea Bank Lietuva“ nuosekliai auga visose pagrindinėse banko veiklos srityse nuo 2007 m. „Nordea“ finansinių paslaugų grupė yra viena iš nedaugelio bankų Europoje, išlaikiusių aukštą AA- pagrindinių agentūrų (Moodys ir S&P) reitingą, o tai reiškia, kad net ir esant sudėtingoms sąlygoms rinkose bankas gali tinkamai pasirūpinti savo klientais.

Didžiausias Šiaurės šalių regiono bankas „Nordea“ įvykdė finansinį planą, kuris buvo kovo 6 d. pristatytas per Kapitalo rinkų dieną.

„Džiaugiuosi, kad mums pavyko jau 10 ketvirtį iš eilės išlaikyti nekintančias išlaidas. Mūsų tikslas gerinti kapitalo pakankamumą, mus paskatino tolimesniam augimui - Core tier 1 rodiklį iki 13,2 proc., nepaisant neigiamo poveikio iš IAS 19 peržiūrėtų taisyklių.

Mūsų veikla, susijusi su pajamomis, buvo teigiama efektą ir mums pavyko sumažinti neigiamą žemų palūkanų efektą ir mažą aktyvumą verslo sektoriuje.

Esame įsitikinę, kad šios iniciatyvos ir toliau bus mūsų veiklos pajamų pagrindiniu varikliu“, - teigė „Nordea“ prezidentas ir „Nordea“ grupės generalinis direktorius Christianas Clausenas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.