Tauragei biokurą tieks su LSDP siejama įmonė

Socialdemokratų valdoma Tauragė bus šildoma biokuru, kurį pardavinėja su įtakingu socialdemokratu susijusi įmonė. Šis sutapimas sukėlė abejonių opozicijai, kuri įtaria, kad viešųjų pirkimų konkursas nebuvo skaidrus.

Biokurą šilumos ūkyje naudoja vis daugiau savivaldybių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Biokurą šilumos ūkyje naudoja vis daugiau savivaldybių.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

May 28, 2013, 5:32 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:10 AM

Tauragės savivaldybės įmonė „Tauragės šilumos tinklai“, kuriai vadovauja buvęs Seimo narys socialdemokratas Vaclovas Karbauskis, keturis metus biokurą ketina pirkti iš bendrovės „Timbex“.

Šios įmonės biokuro plėtros direktoriumi dirba Egidijus Gaidamavičius, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus miesto Fabijoniškių poskyrio pirmininkas. Nors biokuro prekyba ir gamyba užsiima daugybė bendrovių, „Timbex“ buvo vienintelė, dalyvavusi „Tauragės šilumos tinklų“ paskelbtame konkurse.

Šią informaciją iš Tauragės opozicijos atstovų gavęs Seimo narys liberalas Remigijus Šimašius stebisi, kodėl savivaldybės įmonė pasirašė kelių metų trukmės sutartį nelaukdama kada pradės veikti biokuro birža. Manoma, kad atsiradus biržai biokuras atpigs.

Politikai kalba, kad skelbiant pirkimą buvo „supainioti“ pirkimo kodai, todėl kitos kompanijos negalėjo dalyvauti pirkime, nes apie tai paprasčiausiai nežinojo.

Teigiama, kad „Timbex“ anksčiau yra rėmusi Socialdemokratų partiją. Jos atstovas Pranas Petrošius yra rajono meras.

Savivaldybės įmonė su biokuro tiekėjais pasirašė 32,7 mln. litų vertės sutartį.

„O, Viešpatie, nežinojau. Dabar tik sužinojau“, - portalui lrytas.lt teigė V. Karbauskis, paklaustas apie „Timbex“ sąsajas su socialdemokratais. Jis pripažino taip pat stebėjęsis, kodėl konkurse dalyvavo tik viena bendrovė. Vadovas sako, kad konkursas buvo viešas.

„Jis buvo paskelbtas Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje, mūsų tinklalapyje, „Valstybės žinių“ portale, - pasakojo politikas. - Aš dar ne toks kvailas vadovas, kad tokį pirkimą atlikčiau kažkokiame uždarame rate“.

Pasak „Tauragės šilumos tinklų“ direktoriaus, rajono opozicija skleidžia klaidingą informaciją ir kalba tai, ką pati nori girdėti.

Jis aiškina negalėjęs laukti, kol startuos biokuro birža, nes sutartis su buvusiu biokuro tiekėju jau buvo pasibaigusi.

„Baigėsi sutartis buvusi, o kiemas tuščias. Mes karštą vandenį tiekiame, todėl reikia turėti biokuro. Politikai kalba penkis metus apie biokuro biržą. Pernai kalbėjo, kad bus nuo liepos, šiemet šnekėjo, kad bus nuo liepos. Už mėnesio bus jau liepa. Tai kiek gi galima laukti?" - klausė V. Karbauskis.

Jis sako, kad sutartyje numatyta formulė, kaip bus skaičiuojama biokuro kaina. Jei biokuras pigs, įmonė ją gaus pigiau. Pasak V. Karbauskio, šiluma ateinantį sezoną gyventojams turėtų atpigti apie 8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą