Į Lietuvą uždrausta įvežti 25 tonas ryžių iš Vietnamo

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad dėl viršyto didžiausio leistino pesticidų karbendazimo ir benomilo kiekio neleista realizuoti Lietuvos rinkoje 25 tonų ilgagrūdžių plikytų ryžių siuntos iš Vietnamo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-05-30 18:04, atnaujinta 2018-03-06 01:56

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami importuojamų maisto produktų kontrolę ir siekdami apsaugoti vartotojus nuo nesaugios produkcijos, paėmė ištyrimui ilgagrūdžių plikytų ryžių mėginį pesticidų likučiams nustatyti.

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje atlikus tyrimus, nustatytas per didelis pesticidų karbendazimo ir benomilo kiekis ryžiuose.

Nesaugių ryžių siunta į rinką nepateko, o įmonei importuotojai - UAB „Kongama“ iš Kauno nurodyta ryžius saugiai sunaikinti arba grąžinti tiekėjui. Atliekamas tolesnis tyrimas dėl kitų ryžių siuntų.

„UAB „Kongama“ nuo šiol bus kontroliuojama griežčiau. Šios įmonės importuojamų ryžių siuntų mėginiai bus imami tris kartus iš eilės, kol tyrimų rezultatai atitiks visus teisės aktų reikalavimus“, - komentavo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas.

Apie šiuos nesaugius ilgagrūdžius plikytus ryžius skubiai informuota Europos Komisija Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.