Pažaislio vienuolyne Kaune atidarytas prabangus svetingumo kompleksas

Šalia Kauno marių veikiančiame Pažaislio vienuolyno ansamblyje ketvirtadienio vakarą duris atvėrė svetingumo kompleksas „Monte Pacis“. Pirmąkart istoriškai ir dvasiškai svarbioje vietoje įgyvendinta svetingumo idėja, apimanti maitinimo, svečių apgyvendinimo ir renginių organizavimo paslaugas. Į atidarymo šventę komplekso šeimininkai kauniečiai verslininkai Indra ir Algirdas Ramanauskai pakvietė gausų būrį svečių. Tarp jų buvo ir daugybė verslo, mados ir pramogų pasaulyje žinomų žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 31, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:37 AM

Susirinkusieji turėjo progos vieni pirmųjų apžiūrėti naująjį kompleksą, kuriame veiks 13 kambarių, pavadintų iškilių istorinių asmenybių vardais, restoraną, lauko terasą, dvi sales, skirtas šventėms, koncertams ir kultūros renginiams.

Skambant gyvai muzikai svečiai ragavo „Monte Pacis“ restorano virtuvės vadovo Dariaus Dabrovolsko kurtų patiekalų. Jie buvo vaišinami valgiais iš vienuolių kulinarinio paveldo. Kulinaras kiekvieną jų dar patobulino ir suteikë naujo skonio. Buvo galima paskanauti įmantriai paruoštų putpelių kiaušinių su raudonaisiais ikrais, jūrų gėrybių, totoriško bifštekso, tartaro, vienuolyno duonos, kamaldulių šventinio riešutų pyrago, aplieto marcipanų, juodojo šokolado drožlėmis ir kremu bei įdaryto šviežiais ir džiovintais Toskanos vaisiais.

Prie patiekalų buvo tiekiamas Italijos, Prancūzijos, Ispanijos ir kitų šalių vienuolių pagamintas vynas bei alus. Pažaislio kamaldulių vienuolynas — ne tik veikiantis vienuolynas, kuriame gyvena, juo rūpinasi Lietuvos šv. Kazimiero seserų kongregacija, bet ir valstybės saugomas kultūros paminklas — brandžiojo baroko perlas.

„Komplekso pavadinimas parinktas remiantis vietos istorija: vienuolyno ansamblį bei atskirą svečių namą  - foresteriją - Kauno pakraštyje, tuo metu atokiame miške, XVII amžiaus vienuoliams kamalduliams pastatydinęs Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystës kancleris Kristupas Žygimantas Pacas pavadino „Monte Pacis“. Pavadinimas apima ramų atsiskyrėliško vienuolyno apibūdinimą, kuris reiškia Taikos kalnas, ir fundatorių Pacų pavardę“, — tvirtino komplekso vadovė I. Ramanauskienė.

Šio vienuolyno vyresnioji sesuo Lidija Edita Šicaitë tvirtino, kad ansamblio rekonstrukcijos darbai pareikalavo kantrybės, seserų kazimieriečių, Kauno miesto savivaldybės ir verslininkų susitelkimo bendram tikslui.

2007 metais seserys kazimierietės įkūrė Pažaislio kultūros ir turizmo centrą, kurio pagrindinis tikslas - atkurti ir renovuoti  Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblį.

2009 metais tarp Ūkio ministerijos, Lietuvos verslo paramos agentūros ir Pažaislio kultūros ir turizmo centras buvo pasirašyta projekto „Pažaislio kamaldulių vienuolyno svečių namo restauravimas ir pritaikymas turizmui“ finansavimo bei administravimo sutartis.

Projekto vertė — 9,6 mln. litų, iš kurių 8,88 mln. litų sudaro Europos Sąjungos ir bendrojo finansavimo lėšos ir iki 734 tūkst. litų projekto partnerės — Kauno miesto savivaldybės lëšos. Šalia vienuolyno įrengtuose svečių namuose vienu metu galės gyventi apie pusšimtį svečių, kasdien veiks restoranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.