Dėl pasikartojančių pažeidimų uždaryta kavinė Klaipėdoje

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė kavinės „Kinrožė“, esančios Naikupės gatvėje, veiklą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2013, 3:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:00 PM

Sprendimą kuriam laikui uždaryti kavinę Klaipėdos VMVT priėmė po to, kai gavusi vartotojo skundą patikrino šią viešojo maitinimo įstaigą.

Patikrinimo metu tarnybos inspektoriai pastebėjo, jog kavinės maisto tvarkymo patalpos, įrenginiai ir inventorius yra nešvarūs, įranga išdėstyta netinkamai, o nuotekų drenažo sistema netvarkinga.

VMVT specialistams kilo abejonių dėl kai kurių maisto produktų kilmės. Jie aptiko ir maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais - nuo jų sklido nemalonus kvapas.

Kavinės šaldytuve greta vieni kitų buvo laikomi gatavi ir termiškai neapdoroti maisto produktai, taip sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai.

Inspektoriai patikrinimo metu surado ir daugiau pažeidimų.

VMVT duomenimis, pažeidimai šioje kavinėje aptikti ne pirmą sykį. Dėl šios priežasties buvo priimtas griežtas sprendimas laikinai sustabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą. Įmonės savininkams nurodyta saugiai sunaikinti nekokybiškus maisto produktus, atlikti generalinį patalpų valymą ir dezinfekavimą.

Kavinė „Kinrožė“ veiklą atnaujinti galės tik po pakartotinio patikrinimo, kai VMVT įsitikins, kad visi trūkumai yra pašalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.