Naujasis „Airbus A350“ atliko pirmąjį savo skrydį

Naujausias orlaivis, pagamintas Europos lėktuvų gamintojos „Airbus“, penktadienį pakilo pirmajam savo skrydžiui, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2013, 10:07 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:27 PM

„Airbus A350“ yra taupus degalų požiūriu ir dėl to tampa tiesioginiu JAV „Boeing 787 Dreamliner“ konkurentu. „Dreamliner“ išpopuliarėjo jau nuo pirmojo skrydžio 2009 metais, nors neseniai jo skrydžiai priežiūros institucijų buvo sustabdyti.

„Airbus“ lėktuvas iš Prancūzijos miesto Tulūzos, kur surenkami A350, pakilo penktadienį ryte. „Airbus“ jau ėmėsi įgyvendinti daugiau nei 600 naujojo lėktuvo užsakymų. Tačiau kompanija vis dar nėra pavijusi „Dreamliner“, kurio užsakymų skaičius šiuo metu siekia 890. „Airbus“ tikisi pradėti tiekti pirmuosius A350 klientams iki 2014 metų pabaigos.

Analitikai sako, kad sėkmingas bandomasis skrydis taps svarbiu etapu lėktuvo gamyboje.

„Visuose naujausiuose „Airbus“, „Boeing“ ir kitų įmonių lėktuvuose kildavo gana rimtų techninių problemų, - sakė aviacijos analitikas Nickas Cunninghamas. - Taigi kiekvienas sėkmingai atliktas naujas etapas, pavyzdžiui, lėktuvo bandomasis skrydis, yra gera žinia, nes tai reiškia, kad įmonei pavyko išvengti dar vieno didžiulio vėlavimo, o naujasis produktas yra sėkmingas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.