Oro uostas ES pareigūnų laukia 3 mln. litų kainavusioje salėje

Europos Sąjungos pareigūnus Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) pasitiks naujoje Labai svarbių asmenų salėje (LSA). Ji atsiėjo 3 mln. litų.

Naujojoje Labai svarbių asmenų salėje vienu metu bus galima aptarnauti daugiau nei 50 svečių, o jau anksčiau veikusioje – iki 50.
Naujojoje Labai svarbių asmenų salėje vienu metu bus galima aptarnauti daugiau nei 50 svečių, o jau anksčiau veikusioje – iki 50.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 3:24 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:44 AM

Šitaip oro uostas pasiruošė nuo liepos prasidedančiam pirmininkavimui ES Tarybai.

Rekonstravus buvusios Patrulinės tarnybos pastatą, naujoji LSA salė iškilo vos per 4 mėnesius. Maždaug 400 kvadratinių metrų ploto pastate įrengta Aviacijos saugumo patikros zona, muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei bagažo saugojimo patalpos, svečiams įrengtos 3 salės, tinkamos darbui ir susitikimams, taip pat įrengtas baras, virtuvė.

„Vilniaus oro uosto komanda kartu su partneriais įdėjo labai daug pastangų, kad ši nauja LSA salė būtų pastatyta ir įrengta iki Lietuvai svarbios datos – liepos 1-osios, kuomet sulauksime tikrai nemažai atvykstančių svarbių svečių.

Dirbant abiem oro uosto LSA salėms, galėsime aptarnauti gerokai didesnį atvykstančių ar išvykstančių svarbių svečių srautą“, - sakė TVOU generalinis direktorius Gediminas Almantas.

Naujojoje LSA salėje vienu metu bus galima aptarnauti daugiau nei 50 svečių, o jau anksčiau veikusioje – iki 50.

Pasak oro uosto vadovo, šios naujos salės privalumas, kad joje vienu metu galima aptarnauti ir Šengeno, ir ne Šengeno šalių keleivius. Naujojoje LSA salėje svečiai bus pradėti aptarnauti nuo liepos 3 d.

Oro uosto LSA salės statybos projektas didžiąja dalimi buvo finansuojamas iš valstybės biudžeto ir kainavo 3,016 mln. litų. Šių statybų rangovas - Panevėžio statybos trestas, salės projektą parengė ir interjerą sukūrė bendrovė „Archidelta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.