„Hub Vilnius“ - ant bankroto ribos

Panašu, kad kitus nesėkmių nebijoti skatinantis bendradarbystės centras pats gali tapti nesėkme. 2010 m. įkurtas pirmasis tokio pobūdžio projektas Lietuvoje šiuo metu skęsta skolose ir ieško rėmėjų. „Hub Vilnius“ įkūrėjas Mindaugas Danys sakė, kad Lietuvoje laisvai samdomų darbuotojų bendradarbiavimo idėja kelią skinasi sunkiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Jul 4, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:51 PM

Šiuo metu Šermukšnių gatvėje, Vilniuje įsikūręs bendradarbystės centras turi 35 nuolatinius narius.

16 tūkst. Lt skola, pasak M. Danio, susikaupė dėl to, kad nepavyko pritraukti pakankamai narių, be to, jie nesitikėjo šiemet užsitęsusios žiemos, todėl teko daugiau pakloti už patalpų šildymą.

Pirmąją liepos savaitę „Hub Vilnius“ paskelbė veiklos pertrauką ir šiuo metu bando rasti rėmėjų, kurie padengtų susikaupusią skolą.

Jiems buvo išsiųsti partnerystės pasiūlymai, kuriuose potencialiems rėmėjams siūloma padidinti savo žinomumą tarp socialiai aktyvaus bei verslaus jaunimo.

Taip pat pateikiami „Hub Vilnius“ išvystytų ir į platesnius vandenis išplaukusių startuolių pavyzdžiai. Tarp jų: „TransferGo“, „Lemon Labs“, „EvoMedia“, „TagofJoy“, „LargeCode“, „TaskCamp“, „Gigbasket“, „Pinevio“, „We Are Marketing“, „Sarkozy“.

Pasiūlymo pabaigoje pridedamos žiniasklaidoje pasirodžiusių publikacijų apie „Hub Vilnius“ sąrašas.

Populiaru Vakaruose, bet ne Lietuvoje

M. Danys dėl prastos „Hub Vilnius“ finansinės situacijos iš dalies kaltino tai, kad Lietuvoje yra mažai laisvai samdomų darbuotojų.

Be to, lietuviai pasirodė nesantys tokie socialūs, kaip tikėtasi. Jie nori daugiau privatumo, todėl, jeigu veiklą tęsti pavyks, M. Danys planuoja keisti centro išplanavimą ir sukurti daugiau uždarų erdvių.

Bendradarbystės centras šiuo metu skelbia vasarinį narystės išpardavimą. Siūloma mokėti už 1 mėnesį, o gauti 2. Nerezervuotos vietos kaina 230 Lt., rezervuotos vietos 280 Lt.

Tiek užmokėję nariai galės dirbti iki rugsėjo 2 d. M. Danys sakė, kad iki šios datos „Hub Vilnius“ tikrai veiks.

Ištikimas narys centru patenkintas

Nuo pat „Hub Vilnius“ įkūrimo pradžios bendradarbystės centre dirbęs Romanas Ustinovičius sakė, esąs juo patenkintas, nes tai yra atskira darbo vieta su darbo aplinka, darbo valandomis ir disciplina.

Jis „Hub Vilnius“ patalpose nuveikia žymiai daugiau, negu namie. Taip pat jam imponuoja bendruomenė, kur galima paprašyti pagalbos ir padėti kitiems, rasti naujų verslo partnerių ir draugų, dalyvauti renginiuose, mokytis.

„Dauguma „Hub'o“ narių yra įdomūs žmonės, kurie siekia daugiau negu tiesiog atidirbti iki 17 val., bet nori realizuoti savo projektus, padaryti kažką naudingo visuomenei, yra atviri naujovėms. Kitų sėkmės įkvepia, o nesėkmės duoda patirties“, – optimistiškai kalbėjo verslininkas.

R. Ustinovičius nesutinka su M. Daniu, kad tokio darbo koncepcija Lietuvoje nepopuliari. Pavyzdžiui, kasmėnesinis renginys „Hub Camp“ sulaukdavo 100-300 dalyvių.

Kitose pasaulio šalyse bendradarbystės centrai taip pat neturi daug nuolatinių narių, dauguma žmonių nelieka ilgiau nei keliems metams.

Programuotojas sakė, kad „Hub Vilnius“ užsidarius jis ieškotų panašios koncepcijos vietos arba prisijungtų prie kolegų. Dirbti namie arba nuomotis atskirą biurą, kuriame darbuotojų nėra daug, jis nenorėtų, nes jam būtų nesmagu sėdėti mažoje izoliuotoje dėžutėje.

Šiuo metu „Hub Vilnius“ remia „Microsoft Lietuva“, „ACC Distribution“, AVAD, „Barclays“, „Credit24“ ir „Swedbank“.

Per brangiomis tapusios patalpos Šermukšnių gatvėje yra ketvirtoji vieta, kur buvo įsikūręs „Hub Vilnius“, anksčiau jie dirbo Šiaurės miestelyje ir dviejose biuruose Gedimino prospekte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.