Prezidentės patarėja teigia, kad gavus diplomą eiti į darbo biržą yra natūralu

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros bei nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė antradienį teigė, kad ką tik diplomą gavusių specialistų registravimasis darbo biržoje nėra neigiamas dalykas. Jos teigimu, tai, kad neturėdamas darbo jaunas žmogus registruojasi darbo biržoje, suteikia jam socialines garantijas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 16, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:21 AM

„Tai yra visiškai natūralus ir civilizuotas kelias. Diplomuotų žmonių registravimasis darbo biržoje suteikia garantijas dėl sveikatos draudimo. Tai užsiregistravimas suteikia saugumo“, - „Žinių radijui“ sakė V. Būdienė.

Prezidentės patarėja teigė nematanti problemos, jog Lietuvoje nemažai aukštąjį išsilavinimą neturi darbo.

„Statistika rodo, kad tie, kurie yra baigę aukštąjį mokslą, kolegijas ar universitetus, žymiau sėkmingiau randa darbo vietą nei žemesnio išsilavinimo asmenys. Ypač sunku tiems, kurie neturi net profesinio išsilavinimo ar nebaigę vidurinės mokyklos. Tokia žmonių grupė sunkiausiai randa darbą ir tarp jų yra didžiausias struktūrinis nedarbas“, - atskleidė V. Būdienė.

Lietuvos darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šių metų liepos 1 d. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 187,4 tūkst. bedarbių, tai mažiausias registruotų bedarbių skaičius nuo 2009 m. balandžio. Per mėnesį bedarbių skaičius sumažėjo 4,7 tūkst., o palyginti su 2012 m. liepos 1 d. - 21,2 tūkst.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.