„Ryanair“ vis daugiau pinigų suneša mokesčiai už papildomas paslaugas

Konkuruojančių oro linijų maršrutų apkarpymai ir nauja mokama vietos pasirinkimo paslauga padėjo „Ryanair“ atitikti ketvirčio prognozes, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:14 PM

Įmonė uždirbo 78 mln. eurų per tris mėnesius, nes jai pavyko išnaudoti atsiradusius maršrutus, kurių atsisakė „British Airways“ ir „Air France“ dėl neatsiperkančių degalų sąnaudų.

Taip pat daug pinigų įmonei sunešė įvairūs „papildomi“ mokesčiai, tokie kaip vietos lėktuve pasirinkimas, eilės prie laipinimo išvengimas ir kitos privilegijos.

„Buvome nustebinti vietų lėktuve rezervavimo populiarumo. Žmonės nori išsirinkti, kur jie sėdės“, - „Reuters“ komentavo finansų padalinio vadovas Howardas Millaras.

Manoma, kad per metus įmonė uždirbs 570-600 mln. eurų, tačiau neprilygs pernai metų rekordui – tuomet „Ryanair“ uždirbo 569 mln. eurų.

Bendrovė teigia, kad bilietų kainos, lyginant su praėjusiais metais sumažėjo maždaug 4 proc., tačiau nuostolius padengė 25 proc. išaugusios įplaukos už papildomas paslaugas.

„Rinkos sąlygos dėl recesijos, taupymo, padidintų oro erdvės mokesčių ir didesnių kuro kainų pablogėjo, - kalbėjo įmonės vadovas Michaelas O'Leary. - Taip pat dėl karščio bangos šiaurės Europoje mažiau žmonių keliauja poilsiauti. Vis dėlto tikimės per metus aptarnauti 81,5 mln. keleivių“. 

Pirmąjį ketvirtį įmonė aptarnavo 23,2 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.