Pasaulio architektūros festivalis į Singapūrą rudenį sutrauks architektūros profesionalus

Spalį Singapūre vyksiantis Pasaulio architektūros festivalis (WAF - World Architecture Festival) - globalus renginys, kuriame kasmet susirenka tūkstančiai architektų, dizainerių ir verslo magnatų.

„Marina Bay Sands“ viešbutis Singapūre.<br>www.marinabaysands.com
„Marina Bay Sands“ viešbutis Singapūre.<br>www.marinabaysands.com
Daugiau nuotraukų (1)

Vaida Daiginaitė

Jul 30, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:23 PM

Pagrindinis festivalio tikslas - sukurti terpę, kur jauni ir patyrę architektai galėtų pristatyti savo projektus ir užmegzti santykius su potencialiais verslo partneriais. Taip pat renginio metu bus apdovanoti geriausi šių metų architektūros darbai.

Internetinė projektų, kurie dalyvauja konkurse, registracija truko iki šių metų birželio 10 dienos. Pagal oficialų renginio organizatorių sąrašą 2013 metais yra pateikta 300 projektų iš 50 pasaulio šalių. Į festivalį užsiregistravo daugiau nei 1,6 tūkst. architektų iš 60 skirtingų valstybių.

Konkurso dalyviai varžosi trijose kategorijose: užbaigtų pastatų, kraštovaizdžio ir ateities projektų.

Gyvenamieji namai, mokyklos, biurai, ligoninės, sporto ir sveikatingumo kompleksai, gamyklos, prekybos ir transporto aikštelės, parkai, vilos, viešbučiai, maitinimo įstaigos, aukštojo mokslo institucijos, pramogų ir laisvalaikio centrai, religiniai pastatai ir kt. Iš viso - 46 kategorijos.

Konkursui pateiktus darbus vertins 70 narių komisija, kurią sudaro žymūs architektai, dizaineriai, inžinieriai, menotyrininkai.

Šių metų specialioji komisija: architektas iš Malaizijos Kenas Yeangas, kuris už ekologiškus projektus globalioje architektų bendruomenėje yra žinomas kaip „žaliasis architektas“, žymiausias britų inžinierius Patrickas Bellewas, „ Gang Architects “ studijos Čikagoje įkūrėja ir vadovė Jeanne Gang ir geriausias 1984-1988 metų Harvardo universiteto absolventas, dabar jau architektūros istorijos profesorius Vašingtono universitete – Kenas Tadashi Oshima.

Anot Lietuvos architektų sąjungos informacijos centro vadovės Rūtos Leitanaitės, Lietuvos architektų sąjunga festivalyje nedalyvaus, nes tai reikalauja itin didelių lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.