Nauja arena - verslininkų dovana Kėdainiams

Kėdainiuose penktadienio vakarą oficialiai atidaryta nauja arena, nors rugpjūčio 5-ąją pergale prieš Belgiją ją pirmieji jau spėjo „pakrikštyti“ Lietuvos krepšinio rinktinės vyrai.

Arenos atidarymo akimirkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Arenos atidarymo akimirkos.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 9, 2013, 8:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:01 AM

„Šiais laikais tikrai ne dažnai už privačius pinigus statomi visuomeniniai objektai ir dar jie dovanojami miestui“, - lrytas. lt sakė vienas Kėdainių arenos kūrėjų architektas Donaldas Trainauskas. Jo atstovaujauma architektų kompanija „4plius“ - statinio projekto autoriai.

Po oficialios arenos atidarymo dalies naujos arenos scenoje pasirodė dainininkas Gytis Paškevičius. Jis surengė solinį koncertą.

Padovanojo kėdainiečiams

Dar dažais kvepiančios Kėdainių arenos bendras plotas siekia beveik 5,5 tūkst. kvadratinių metrų. Vienu metu joje varžybas gali stebėti apie 2,2 tūkst. žiūrovų, o koncertus - iki 3 tūkst. žmonių.

Pastato konstrukcijos lengvai transformuojasi į tris krepšinio aikštes treniruotėms, ją taip pat galima pritaikyti kitoms sporto šakoms.

Apie 20 milijonų litų sumą, reikalingą arenai statyti ir įrangai įsigyti, skyrė bendrovė „Lifosa“, kuri šį objektą per jo atidarymo iškilmes perdavė valdyti Kėdainių rajono savivaldybei.

„Tiesiog esame neatskiriama Kėdainių krašto dalis. Tikrai nesiekiame, kad arena taptų mūsų įmonės reklama, todėl šiam sporto ir pramogų kompleksui parinkome visiems aiškų pavadinimą — Kėdainių arena.

Ją pastatėme ir atiduodame tikriesiems šeimininkams — Kėdainių krašto bendruomenei“, — sakė bendrovės „Lifosa“ generalinis direktorius Jonas Dastikas.

Kalbėta jau seniai

Apie naujos arenos statybą Kėdainiuose kalbėti pradėta 2009 metais. Tais metais bendrovės „Lifosa“, pagrindinė įmonės akcininkė mineralų ir chemijos pramonės kompanija „EuroChem" bei Kėdainių rajono savivaldybė, pasirašė Trišalį susitarimą kuriame „Lifosa“ įsipareigojo skirti dalį lėšų, reikalingų sporto kompleksui statyti.

Bendrovė kreipėsi ir į Lietuvos Respublikos Vyriausybę dėl projekto finansavimo, kad gautų kitą dalį reikalingų lėšų iš valstybės investicijų programos ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Tačiau finansavimas šiam projektui nebuvo skirtas.

Ieškota galimybių finansuoti visą projektą ir svarstyta daug alternatyvų. Kėdainių rajono savivaldybė skirti lėšų arenos projektavimo ir statybos darbams galimybių neturėjo. 2011 buvo nuspręsta, kad „Lifosa“ skirs visas lėšas, reikalingas arenos statybai.

2012 metų gegužės 25 dieną statybų aikštelėje įkastas pirmasis akmuo.Šiais metais bendrovė „Lifosa“ mini veiklos 50 metų jubiliejų. Šventiniai renginiai, skirti esamiems, buvusiems darbuotojams ir Kėdainių krašto bendruomenei startavo sausio 18 dieną, nes ši data yra laikoma bendrovės gimtadieniu.

Renginių ciklas baigėsi iškilmingu arenos įteikimu savam kraštui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.