Graikijoje netyla kalbos apie naują finansinę pagalbą

Europos centrinio banko atstovai trečiadienį atvyko į Graikiją tikrinti, kaip šalis vykdo tarptautinių kreditorių suteiktos finansinės pagalbos sąlygas. Patikrinimas prasidėjo praėjus vos dienai po to, kai Vokietijos finansų ministras pareiškė, kad Atėnams būtina ir trečioji paramos Graikijai programa, praneša „Reuters“.

Graikai laukia patikrinimo rezultatų, nuo kurių priklausys, ar šalis gaus trečiąjį finansinės pagalbos paketą.<br>Reuters
Graikai laukia patikrinimo rezultatų, nuo kurių priklausys, ar šalis gaus trečiąjį finansinės pagalbos paketą.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:02 PM

Europos centrinio banko valdybos tarybos narys Joergas Asmussenas susitinka su Graikijos premjeru, finansų ministru ir centrinio šalies banko vadovu, be to, kalbėsis su Graikijos verslininkais.

Šiuo metu jam labiausiai rūpi patikrinti, ar šaliai galės būti suteikta kita antrosios finansinės pagalbos programos išmoka. Ji, jei šalis laiku įvykdys visas reikiamas reformas ir atitiks sąlygas, bus išmokėta spalio mėnesį, beje, rudenį prieš suteikiant finansines lėšas, Graikijos pažanga bus dar kartą patikrinta.

Antradienį paskelbus apie J.Asmusseno vizitą į Atėnus, Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pareiškė, kad Graikija greičiausiai neišsivers be dar vieno paramos paketo. Jos nuo 2010 m. susidariusi skola tarptautiniams kreditoriams jau siekia 240 mlrd. eurų.

Tarptautinio valiutos fondo analitikų duomenimis, 2014-2015 metais Graikijai dar prireiktų 10,9 mlrd. eurų.

Galimybę atmetė

Prasidėjus diskusijoms, ar Graikijai reikia dar vienos finansinės pagalbos programos Europos Sąjungos (ES) ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Ollis Rehnas iškart atmetė tokią galimybę.

Tokią jo reakciją iššaukė Vokietijos finansų ministro W.Schaeuble pareiškimas, kad Graikija greičiausiai neišsivers be dar vieno paramos paketo.

„Dar kartą peržiūrėsime, ar galima bus pratęsti Graikijos paramos programą ir sutikti papildomą finansavimą. Valstybės skolos tvarumas gali būti užtikrintas, pavyzdžiui, pratęsiant paskolų laikotarpius“, – laikraščiui „Helsingin Sanomat“ trečiadienį kalbėjo O.Rehnas .

Šiuo metu teikiamos finansinės paramos programos sąlygos šaliai nurodo, kad ši turi mažinti išlaidas ir restruktūrizuoti savo ekonomiką. Nuo to, kaip sėkmingai bus įgyvendinami šie tikslai, priklausys, ar Graikijai prireiks daugiau paskolų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.