SBA Rusijoje ketina turėti 100 baldų salonų

Net ir turėdamas tokį patikimą parnerį kaip „Ikea“, koncernas SBA investuoja į savą prekės ženklą, o per artimiausius pusantrų metų SBA prekės ženklo „Parra“ parduotuvių skaičius turėtų išaugti beveik tris kartus, rašo „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 8:29 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:21 PM

„Parra“ korpusinių baldų kolekcijas kuriančios SBA bendrovės „Novo Mebel“ generalinis direktorius Ričardas Kiaurakis skaičiuoja, kad šiuo metu Rusijoje veikia 42 „Parra“ salonai. O baldų su SBA prekės ženklu galima nusipirkti įvairiuose Rusijos miestuose nuo Murmansko ir Tiumenės iki Maskvos ir Sankt Peterburgo.

NVS šalyse – Kazachstane, Kirgizijoje, Azerbaidžiane, Ukrainoje ir Gruzijoje veikia dar 18 „Parra“ salonų. Iki 2014 m. planuojama turėti 100 pardavimo vietų Rusijoje ir 35 NVS šalyse.

Visi šie salonai, dirbantys franšizės pagrindais, prekiauja vien „Parra“ ženklu pažymėtais SBA grupės baldais.

„Salonų savininkai laikosi prekės ženklo tapatybės, įvaizdžio reikalavimų, pagal SBA reikalavimus kuria baldų ekspozicijas. Šiuos salonus reguliariai lanko ir sertifikuoja mūsų specialistai“, – aiškina R.Kiaurakis.

Pasak jo, įmonės, norinčios prekiauti „Parra“ baldais, turi puikiai išmanyti baldų rinką regione ir turėti bent dvejų metų patirtį baldų pardavimo sektoriuje. Taip pat pirmenybė teikiama galintiems pasiūlyti klientams papildomų paslaugų, tokių kaip pristatymas, surinkimas, baldų pritvirtinimas.

Ne tik gamintojai, bet ir kūrėjai

Pasak R.Kiaurakio, „Parra“ prekės ženklo sėkmę Rusijoje lemia tai, jog klientams siūlomi ne pavieniai baldai, o visa būsto koncepcija. Be to, lietuviškų baldų kaina mažesnė nei itališkų.

R.Kiaurakis „Verslo žnioms“ pasakoja, kad ne vienus metus minkštųjų „Parra“ baldų kolekcijas kuria garsus italų dizaineris Stefano Bonavita, kūręs tokioms kompanijoms kaip „Fendi“. Prie naujų kolekcijų taip pat prisideda italų „Archirivolto design“ dizaineriai Marco Pocci ir Claudio Dondoli, vokietis Erikas Quickeris.

Prieš trejus metus SBA baldų kompanija tapo pirmąja Lietuvos bendrove, savo gaminius pristačiusia prestižinėje Milano baldų parodoje „Salone Internazionale del Mobili“ (iSaloni). Šiemet trečią kartą šioje parodoje dalyvavusi kompanija užmezgė apie 300 kontaktų, tarp jų – su svarbiais Prancūzijos, Belgijos, Ispanijos, Graikijos ir Vidurio Azijos baldų pardavėjais.

Tai, kad šiemet „Parra“ stendas buvo įrengtas greta žymių italų baldų gamintojų stendų, R.Kiaurakio teigimu, įrodo, kad dizaino sprendimais lietuviški baldai prilygsta pripažintoms užsienio bendrovėms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.