Vaikų ateičiai taupo tik kas dešimtas lietuvis

Banko SEB užsakymu trijose Baltijos šalyse atlikta šeimų, auginančių vaikus, apklausa parodė, kad tėvai pirmiausia nori, jog jų atžalos užaugusios turėtų gerą išsilavinimą, dirbtų mėgstamą darbą ir įgyvendintų savo svajones.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:05 PM

Vis tik net penktadalis lietuvių, turinčių vaikų, šiuo metu dėl to nesiima jokių papildomų veiksmų, o vaikų ateičiai pinigus kaupia tik kiek daugiau negu dešimtadalis jų.

„Visi tėvai savo vaikams linki paties geriausio. Tyrimas rodo, kad kol kas tik nedidelė dalis lietuvių papildomai taupo savo vaikų ateičiai.

Vis tik, analizuodami savo statistiką, matome, kad šeimos, sulaukusios pagausėjimo, vis dažniau randa galimybių pradėti kaupti vaikų ateities poreikiams“, – sakė Baiginat Kamuntavičienė, „SEB gyvybės draudimo“ direktorė.

Apklausos duomenimis, daugiausia taupančių vaikams lietuvių – 51 proc. – lėšas kaupia atžalų studijoms, beveik penktadalis (17 proc.) – pirmam vaiko būstui. Panašūs duomenys užfiksuoti ir Latvijoje bei Estijoje: išsilavinimui taupo 56 proc. latvių ir 49 proc. estų, vaikų būstui – atitinkamai 13 ir 14 proc. kaimynų.

„Su artimesne vaikų ateitimi susijusius taupymo tikslus apklausoje nurodė vos keli procentai respondentų. Tarp tokių tikslų dažniausiai buvo nurodomos vaikų ar šeimos kelionės, atostogos. Pastebime, kad daugėja tėvų, kurių taupymo tikslai siejami su tolesne vaikų ateitimi.

Todėl stengiamės, kad vis daugiau lietuvių sužinotų apie investicinio gyvybės draudimo, kai lėšos kaupiamos ilgesnį laiką, galimybes“, – sakė B.Kamuntavičienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.