„Kodak” gali atgimti

„Eastman Kodak” gavo teismo leidimą nutraukti bankroto procedūras. Be to, įmonė gali grįžti į rinką kaip mažesnė skaitmeninio vaizdo perteikimo bendrovė. 

„Eastman Kodak” pavėlavo laiku įšokti į skaitmeninės fotografijos traukinį.
„Eastman Kodak” pavėlavo laiku įšokti į skaitmeninės fotografijos traukinį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-22 06:00, atnaujinta 2018-03-01 19:49

Daugiau nei prieš 100 metų Niujorke įkurta ir anksčiau buvusi fotografijos milžinė planavo bankroto procedūras nutraukti liepos mėnesį. JAV bankroto teisėjas Allanas Gropperis sutiko su bendrovės planais, o tai reiškia, kad maždaug po dviejų savaičių ji vėl imsis prekybos, remdamasis ELTA, rašo "Lietuvos rytas".

„Eastman Kodak Co.” paprašė valstybės apsaugos nuo bankroto pernai sausį, nes iš rinkų skaitmeninė fotografija išstūmė juostelių poreikį.

Tada bendrovė pardavė dalį savo verslo ir turimų patentų. Šiuo metu bendrovė planuoja specializuotis skaitmeninio spausdinimo rinkoje.

„Kodak” teisinis atstovas Andrew Dietderichas teismui sakė, kad naujoji kompanija bus nedaug panaši į buvusią: „Naujoji „Kodak” bus kitokia negu ta, kurią pažįstame kaip skaitmeninio vaizdavimo milžinę, tačiau ji taip pat labai skirsis nuo tos, kuri pasiskelbė bankrutavusi.”

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.