Rusija atšaukė draudimą Lietuvai eksportuoti kiaules

Rusijos Federacijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba atšaukė Lietuvai taikytą draudimą eksportuoti į Rusiją veislines kiaules.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-29 13:47, atnaujinta 2018-03-01 16:27

Laikini apribojimai iš Lietuvos eksportuoti kiaules į Rusijos Federaciją buvo įvesti dėl 2011 metais kilusio klasikinio kiaulių maro protrūkio Jonavos rajone.

Kaip teigiama oficialiame atsakingos Rusijos tarnybos rašte Lietuvos valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, sprendimas atšaukti veislinių kiaulių eksporto apribojimus priimtas atsižvelgus į stabilią epizootinę situaciją šalyje klasikinio kiaulių maro atžvilgiu.

„Tai labai gera žinia, kurios sulaukėme dėl nuolatinio, konstruktyvaus ir dalykiško bendradarbiavimo su atsakingais Rusijos tarnybos pareigūnais.

Didele dalimi prie jo prisidėjo ir geras gegužės mėnesį vykusio Rusijos auditorių vertinimo rezultatas dėl to, kaip Lietuvoje stabilizuota situacija po klasikinio kiaulių maro protrūkio“, - pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.