„Baltik vairas“ - parduodamas

Europos dviračių gamintojų koncernas „Panther“ parduoda „Baltik vairą“, verslininkai spėja, kad Lietuvoje dviračių gamyklos pirkėjo neatsiras, rašo „Verslo žinios“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 8:36 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:08 PM

Akcijas parduoda „Baltik vairas“ valdybos pirmininkas Michaelis Schminke, pagrindinis „Panther International GmbH“ akcininkas ir valdybos pirmininkas.

Pirmiausia apie parduodamas akcijas pranešusi asmenims, turintiems „Baltik vairo“ akcijų, įmonė informacijos iš potencialių pirkėjų tikisi sulaukti iki rugsėjo 1 d.

„Baltik vairo“ akcijų paketo kaina – 4 mln. EUR (13,8 mln. Lt), tačiau pirkėjas turės suteikti laidavimus bendrovės kreditoriams už 4,6 mln. EUR (15,9 mln. Lt) ir užtikrinti, kad bus grąžinta 1,6 mln. EUR (5,5 mln. Lt) skola prekybos bendrovei „Baltic Bicycle Trade“, praneša „Verslo žinios“.

Pasak Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidento Vidmanto Japerto, Lietuvoje yra turtingų verslininkų, kuriems nupirkti „Baltik vairą“ nebūtų problema. Tačiau šis verslas specifinis ir neturint nei žinių, nei pardavimo rinkų tokia investicija būtų itin rizikinga.

„Dviračių verslas subtilus, jame daug reiškia įdirbis, tradicijos, prekės ženklai. Bet jei neturi rinkos, jis nieko vertas. O rinka šiandien – „Panther“ grupės nuosavybė“, – svarsto V.Japertas.

Jeigu pirkėjas atsiras, kaip prognozuoja V.Japertas, tai bus ne vietinis, o tarptautinio lygio dalyvis.

Kodėl Vokietijos koncernas parduoda didžiausią savo dviračių gamybos įmonę, „Baltik vairo“ direktorius Dirkas Zwickas, nekomentuoja.

Tačiau iš „Baltik vairo“ metinės finansinės ataskaitos aiškėja, kad grupei priklausančioms Vokietijos įmonėms buvo kilę „pelningumo ir finansavimo sunkumų“, todėl pernai teko samdyti sanavimo konsultantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.