Biotechnologijų bendrovė „ProBioSanus“ įžengė į užsienio rinkas

Lietuvos biotechnologijų bendrovė „ProBioSanus“, gaminanti probiotikų pagrindu sukurtus valymo ir asmens higienos produktus, ėmėsi eksporto. Iki šiol tik Lietuvoje savo produkciją platinusi „ProBioSanus“ išvežė pirmąsias siuntas į Latviją ir Estiją, taip pat pasirašė sutartį dėl produkcijos platinimo Danijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:22 PM

„Eksportas yra prioritetinė mūsų bendrovės veiklos sritis, o žingsnis į kaimynines šalis yra natūrali plėtra. Į Latviją ir Estiją ne tik tiekiame produkciją, bet ir dairomės galimybių kartu išnaudoti mokslinį Baltijos šalių potencialą, naujų produktų kūrimui pritraukti biotechnologijų specialistų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių“, - sako „ProBioSanus“ vadovas Tomas Andrejauskas.

„ProBioSanus“ birželį taip pat pasirašė atstovavimo sutartį ir su viena didžiausių Izraelio plataus vartojimo, asmens higienos ir medicinos prekių distribucijos kompanijų „Bharat Israel“.

Rugsėjį bendrovės atstovai dalyvaus Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Bostone, vykstančioje biotechnologijų konferencijoje „BioPharm America“. Pasak T.Andrejausko, ši paroda gali tapti vartais į Amerikos rinką.

Gaminių asortimentą plečianti „ProBioSanus“ šį rudenį planuoja atidaryti cheminių ir mikrobiologinių tyrimų laboratoriją, į kurią bus investuota daugiau nei 1,5 mln. litų. Įmonė kartu su Kauno technologijos universitetu taip pat įgyvendina keturis tyrimus dėl probiotinių preparatų panaudojimo kuriant ploviklius, pelėsinio grybelio naikinimo priemones, kosmetikos ir higienos priemones ir prailginant maisto produktų vartojimo laikotarpį.

Pernai įkurta bendrovė „ProBioSanus“ kuria ir gamina namų bei biuro valymo priemones su probiotikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.