Pigūs europiniai padėklai papuošė televizijos studiją, baro ir namų interjerus

Kai verslininkas Audrius Šekštelis su žmona Rūta įsigijo naują būstą, ieškodami idėjų jiems įrengti peržiūrėjo krūvas interjero žurnalų ir  gausybę nuotraukų interneto platybėse. Ieškojo minčių savo namams, tačiau rado puikių idėjų naujam barui pajūryje, Nidoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Sep 13, 2013, 9:07 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 6:19 AM

Ekologiškomis idėjomis užsikrėtęs A.Šekštelis užsispyrė „viską viską“ ten įrengti iš panaudotų europinių padėklų. Su baro bendraturčiu Arnu Repečka jie sukirto rankomis ir užsisakė 800 padėklų. O kai atidarymo dieną įlipę į medžius kabino spalvotas lemputes, jų širdys tiesiog salo nuo praeivių reakcijos - visi gyrė jų skonį.

Žodžiu, keli šimtai metrų nuo jūros esantis baras abejingų nepaliko, poilsiautojai visą sezoną čia rengė fotosesijas. 

Atlaikė šokius per naktį

Audrius pritaria, kad  šiandien jokia naujiena iš padėklų sumontuoti baldai, ne vienoje kavinėje ir pats matė panašių stalų, suolu. Tačiau, kad visi baldai interjere tokie būtų – ne, jie vieninteliai.

Trys barai, stalai, gultai, krėslai, 2 scenos, trijuose šalia baro nuomojamuose kambariuose iš padėklų sumontuotos lovos ir stovai batams susidėti.

„Idėja pasiteisino šimtu procentu – per sezoną niekas nesulūžo. O juk dirbome iki ryto, jaunimas ir ant stalų šoko. Kitą sezoną plėsimės, senus padėklus atnaujinsime ir greičiausiai įsigysime dar“, – „Tuborg Beach Bar“ sėkme džiaugėsi jo savininkai Audrius ir Arnas.

Dekoracijoms pritarė laidos vedėja

Idėją europiniais padėklais apstatyti televizijos studiją prodiuseris Edmundas Jakilaitis atsivežė iš Suomijos. Jį taip sužavėjo kolegų idėja, kad ją būtinai norėjo pritaikyti ir kurioje nors savo kuriamų laidų LRT studijoje.

Laidos „Teisė žinoti“ prodiuserio noras pakeisti šios laidos dekoracijas sužavėjo ir jos vedėją Ritą Miliūtę, ir televizijos dekoracijų dizainerę Daivą Kibildytę.

Ne tik studiją, bet ir transliacijos laiką atnaujinusią laidą žiūrovai gali įvertinti  pirmadieniais.

D.Kibildytė pasakojo, kad internete europinių padėklų pardavėjų ilgai ieškoti nereikėjo, jų koordinačių ten – pilna.

Laidos dekoracijoms prireikė apie šimto naujų padėklų. Iki tiesioginio laidos filmavimo likus daugiau nei valandai, iš jų montuojamos dekoratyvinės sienelės, statomas ir stalas. Tiesa, jis kiek patobulintas – padėklai yra nušlifuoti, padengti matiniu laku, prie jų prisukti ratukai.

„Prieš pirmąją laidą studija tikrai atrodė puikiai. Stiklinės grindys, apšvietimas ir operatoriaus darbas prie to taip pat prisidėjo“, – džiaugėsi dizainerė.

Šiuolaikiškas butas už 4000 litų

72 kvadratinių metrų ploto nuomojamą butą kauniečiai Indrė Baršauskaitė ir Edgaras Sokolovas pačių sukonstruotais baldais apsistatė taupydami. Jų pasididžiavimas – beveik 4 metrų ilgio sofa. Ją su draugais sukonstravo Edgaras, o Indrė šiam baldui pasiuvo minkštąją dalį.

Dar Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto absolventas iš europinių padėklų pagamino lovą ir miegamojo spinteles. Visiems baldams prireikė devynių padėklų.

Jaunų architektų porai buto įrengimas atsiėjo kiek daugiau nei 4000 litų

Populiariausi – stalai

Ekologijos ir ekonomijos tema šiandien ne tik aktuali, bet ir madinga. Todėl daiktai, kurie prikeliami antram gyvenimui, yra ir originalūs, ir populiarūs. O medinių padėklų formą bei struktūrą dizaineriai greitai įvertino.

Juos nesunkiai galima pritaikyti įvairioje aplinkoje, iš jų galima sumontuoti daugybę įvairių baldų ir dekoracijų.

Tačiau bene dažniausiai yra gaminami stalai. Tiesa, jie neatsieina pusvelčiui kaip gali atrodyti. Vienas ne naujas padėklas kainuoja apie 20 litų. Stalui reikia mažiausiai keturių ratukų – vienetas kainuoja 15 litų, tada padėklo paviršių rekomenduojama pašlifuoti, nulakuoti, gal dekoruoti stiklu.

Instrukcijų, kaip iš europinių padėklų pasigaminti vieną ar kitą daiktą, nesunku rasti ir internete. Arba galima tiesiog pasitelkti fantaziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.