Lietuva neigia naujus Rusijos priekaištus dėl mielių „Pieno žvaigždžių“ varškėje

J.Milius teigė, kad tokios informacijos Lietuva neturi.

„Praktiškai visuose „Svalios“ varškės gaminiuose mielių yra daugiau nei leistina“, - pareiškė „Rospotrebnadzor“ vadovas G.Oniščenka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Praktiškai visuose „Svalios“ varškės gaminiuose mielių yra daugiau nei leistina“, - pareiškė „Rospotrebnadzor“ vadovas G.Oniščenka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:58 PM

„Praktiškai visuose „Svalios“ varškės gaminiuose mielių yra daugiau nei leistina“, - pareiškė „Rospotrebnadzor“ vadovas Genadijus Oniščenka, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūra ITAR- TASS.

J.Milius teigė, kad tokios informacijos Lietuva neturi.

„Nesame gavę informacijos iš Rusijos apie tai. Tai yra sena istorija, mielių „Svalios“ varškėje buvo rasta pries metus ar dvejus. Tada patys buvome sustabdę eksportą ir tikrinome priežastis, o dabar apie tai informacijos neturime“, - BNS sakė J.Milius.

Anot G.Oniščenkos, lietuviškų sūrių riebalų kiekis neatitinka reikalavimų, o „Svalios“ grietinėje neatitinka riebalų, baltymų ir kiti rodikliai.

„Su augančiu nerimu stebime, kaip daugėja lietuviškos pieno produkcijos neatitikimo techninio reglamento reikalavimams faktų“, - pareiškė G.Oniščenka. Pasak jo, labiausiai neatitinka reikalavimų lietuviška produkcija Maskvos, Sverdlovsko ir Pskovo srityse.

G.Oniščenkos žodžiais, situacija tampa vis sudėtingesnė, nes Lietuvos oficialioji valdžia per žiniasklaidą nepritaria „Rospotrebnadzor“ vertinimams ir pretenzijas sieja su politika.

Anksčiau G.Oniščenka kalbėjo apie Lietuvos produkcijoje aptiktus antibiotiko tetraciklino pėdsakus, o vėliau pažėrė priekaištų, esą lietuviškų pieno produktų etiketėse nurodyta sudėtis neatitinka tikrovės.

Praėjusią savaitę „Rospotrebnadzor“ atstovė spaudai Liubovė Varopajeva pranešė, jog lietuviškų pieno produktų importas į Rusiją nėra apribotas, o tik sustiprinta produkcijos kontrolė. „Rospotrebnadzor“ tinklapyje jokio pranešimo apie galimas sankcijas Lietuvos pieno perdirbėjams iki šiol nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.