Dėl vaizdo pro langus naujakuriai paaukojo pirmąjį namo aukštą

Galutinį savo naujojo namo interjerą vilniečių šeima išsirinko iš maždaug penkiolikos pasiūlytų. Kartu su dizaineriu Artūru Čižiūnu jie derino kiekvieną smulkmeną, netgi tai, kokios raidės nutūps ant lentynų vaikų kambariuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

2013-09-27 17:49, atnaujinta 2018-02-21 17:29

Savo gyvenamajai erdvei neabejingi žmonės Artūrui patinka, su tokiais dirbti gal nėra lengva, tačiau visada įdomu.

Dešimt metų butų interjerus kuriantis dizaineris kartais projektuoja ir namus, tačiau  kaip pats sako, tai daro „tik išskirtiniams klientams, norintiems išskirtinio projekto, o ne kartotinio namo projekto“.

Nors architekto išsilavinimo neturi, A.Čižiūno kolekcijoje - ne tik per 200 įrengtų interjerų, bet ir penki jo suprojektuoti ir jau pastatyti namai.

Neseniai viename jų įkurtuves atšventusi vilniečių šeima negali atsidžiaugti, kad paklausė Artūro ir neišsigando statytis kiek netradicinį namą. Tokį, kuriame visos svarbiausios patalpos – virtuvė, svetainė, miegamieji - buvo įkelti į antrąjį aukštą.

Neeilinį sprendimą dizaineriui padiktavo namo vieta. Mat pro pirmojo aukšto langus neatsiveria toks įspūdingas vaizdas, koks matyti truputį palypėjus. O vaizdu pro langus norėjosi mėgautis kuo daugiau, tad gyvenimą teko perkelti aukštyn.

Žaliuojančių pušų fone įsitaisęs Neries vingis šio sklypo vertę neabejotinai gerokai kilstelėjo.

Kita priežastis – sklypo plotas. Namas ir garažas dviem automobiliams būtų negailestingai sudarkęs vos 9 arų teritoriją, o šeimininkams norėjosi elegantiškos poilsio zonos. Todėl abu garažai buvo įkišti po gyvenamaisiais kambariais, t.y. pirmajame namo aukšte. Šalia jų įsikūrė sandėliukas būtiniems namų apyvokos daiktams, svečių kambarys bei darbo zona.

240 kvadratinių metrų namas pastatytas ir pilnai įrengtas per pustrečių metų. Pasak A.Čižiūno, „pats tas“ laikas – kai nereikia verstis per galvą, galima ramiai dirbti.

Dizaineris neslėpė, kad labai griežtai buvo aptarti ir finansai.

Paprastai jis visada savo klientų prašo, jog šie aiškiai apibrėžtų finansinių galimybių ribas. „Būtina žinoti, kiek galiu leisti sau toli nužengti, - šypsosi vilnietis, bet čia pat prisipažįsta, jog kol kas yra sukūręs vos kelis interjerus, kurie jį patį „veža“.  - Na, man patinka visi mano sukurti interjerai ir juos kuriu su dideliu malonumu, tačiau dauguma jų neatspindi mano kūrybinio braižo, mano paties mėgstamos stilistikos.“

Šiuolaikines, neperkrautas erdves bei netikėtų medžiagų ansamblius dievinantis 36 metų kūrėjas lietuvius vadina konservatyviais klientais. Persiko sienos bei rudos sofos jam – kažkas baisaus, bet naujakuriai vis dar pageidauja to.

Todėl jei tik pastebi, kad klientą nors kiek galima palankstyti, tai atsargiai ir daro. Tačiau jis nesiekia būtinai įkalbėti žmogų savo būstą įsirengti taip, kad patiktų jam, o ne šeimininkui.

„Nesąmonė būtų, žmogus savo namuose turi jaustis gerai - taškas“, - sako Artūras, kurio paties naujuose namuose karaliauja vien betonas – ir sienos, ir grindys tokios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.