Infliacijos lygis Vokietijoje ir toliau išlieka žemiausias nuo gegužės mėnesio

Vokietijoje infliacija rugsėjį išlieka nepakitusi - šiuo metu jos lygis laikomas žemiausiu per pastaruosius keturis mėnesius, o tai padeda išlaikyti paklausą didžiausios Europos ekonomikos vidaus rinkoje. Apie tai praneša „Bloomberg“.

Analitikai mano, kad nauji duomenys parodys ir pakilusį vartotojų pasitikėjimo indeksą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Analitikai mano, kad nauji duomenys parodys ir pakilusį vartotojų pasitikėjimo indeksą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2013, 8:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:17 PM

Penktadienį Federalinė statistikos tarnyba pranešė, kad nuo 2012 m. rugsėjo iki to paties šių metų mėnesio kainos šalyje kilstelėjo 1,6 proc. Panašius rezultatus prognozavo ir „Bloomberg“ anksčiau apklausti ekspertai. Toks pat metinės infliacijos lygis buvo užfiksuotas ir šių metų rugpjūtį - jis laikomas žemiausiu nuo gegužės mėnesio, nes kainos rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais nepakito.

„Bundesbank“ teigia, kad toks infliacijos lygis padeda išlaikyti „ypač palankų“ ekonominį klimatą Vokietijoje ir skatina gyventojus pirkti. Analitikai mano, kad nauji duomenys parodys ir pakilusį vartotojų pasitikėjimo indeksą.

Centrinis Vokietijos bankas prognozuoja, kad šiais metais bendrojo vidaus produkto augimas pasieks 0,3 proc., o vidutinis infliacijos lygis išliks 1,6 proc. 2014 metais jis turėtų nusmukti iki 1,5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.