Nauji Vilniečio kortelės pokštai: buvę studentai negali nusipirkti bilietų

Jau praėjo kiek daugiau nei metai, kai Vilniuje pradėjo veikti naujoji elektroninių bilietų sistema, tačiau ji iki šiol pažeria staigmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 1, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:16 PM

Šį kartą Vilniečio kortelė nemaloniai nustebino studijas baigusius studentus – pasirodo, tam, kad galėtų įsigyti bilietą be nuolaidos, jiems reikia vykti į miesto centrą.

Kadangi nemažai sostinės studentų naudojosi tarptautiniu ISIC studento pažymėjimu, kuris galioja iki spalio 1 dienos, su nemalonumais jie susidūrė tik dabar.

„Norėjau savo Vilniečio kortelę papildyti „pilnu“ mėnesiniu bilietu už 100 litų, tačiau kioskelio pardavėja pasakė, kad taip negalima – jei noriu pakeisti bilieto rūšį, reikia važiuoti į „Susisiekimo paslaugų“ skyrių miesto centre. Pagalvojau, kad tuomet tiesiog nusipirksiu naują Vilniečio kortelę ir papildysiu ją norima pinigų suma, tačiau, pasirodo, jų kioske nebėra“, - pasakojo Vilniuje gyvenantis Edgaras.

Nuvykus į centrą dalies buvusių studentų laukia dar viena staigmena – pasirodo, studentiško mėnesinio bilieto neįmanoma „paversti“ įprastu tol, kol jame dar yra senas papildymas.

Tad buvusiems studentams kol kas lieka tik dvi išeitys – važinėti su popieriniais bilietais arba „zuikiu“.

Studentai turėjo pagalvoti iš anksto

„Susisiekimo paslaugos“ patvirtino, kad įsigijus bilietą su nuolaida, jo papildyti didesne pinigų suma nepavyks.

„Jei kortelė parduodama su nuolaida, ją galima papildyti tik tam tikrais bilietais. Jei norima pakeisti bilieto rūšį, reikia važiuoti į klientų aptarnavimo centrą Gedimino prospekte“, - portalui lrytas.lt paaiškino „Susisiekimo paslaugų“ pardavimų vadybininkė Vilma Raudonienė.

V.Raudonienė teigė, kad nusiskundimų dėl Vilniečio kortelių trūkumo nebuvo gauta.

Paklausus, galbūt kontrolieriai atlaidžiau vertins buvusius studentus, kurie turi vis dar galiojančius lengvatinius bilietus, „Susisiekimo paslaugų“ atstovė pastebėjo, kad tuo reikėjo pasirūpinti iš anksto.

„Studentai galėjo numatyti, kada jiems baigsis nuolaida ir atitinkamai pildyti savo turimus bilietus“, - sakė V.Raudonienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.