Kipro bankų reitingai liks patys žemiausi

Nors Kipro vyriausybė ėmėsi bankų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:58 AM

„Iki 2013 m. pabaigos turi būti įvykdyti svarbūs bankų struktūros ir kapitalo pertvarkymai - jie nepaprastai svarbūs vyriausybei siekiant visiškai atsisakyti kapitalo kontrolės ir indėlių apribojimų, kurių pirmą kartą buvo imtasi šių metų kovą, - tyrime teigia agentūros analitikai. - Šių procesų užbaigimas turėtų suaktyvinti kapitalo srautus ir padėti sumažinti bankų likvidumo riziką, ypač centrinio Kipro banko, patyrusio didžiausius finansinius nuostolius“.

Ataskaitoje įspėjama, kad ir vėliau bankai liks pažeidžiami, turės daugiau sunkumų dėl jų valdomų aktyvų ir pajamų kokybės nuosmukio. „Fitch“ prognozuoja, kad Kipro bendrasis vidaus produktas 2013 m. sumažės 8,9 proc., o 2014 m. kris dar 4,9 procento. Agentūros analitikai mano, kad „toks ilgas ir gilus ūkio nuosmukis gali dar labiau pakenkti šiems aktyvams ir apsunkinti kapitalo pertvarkymus“. Tokia galimybė matoma kaip didžiausia grėsmė Kipro bankams.

„Fitch“ daro išvadą, kad Kipro bankų reitingai dar kurį laiką liks pačiame reitingų skalės dugne.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.