ES ministrai patvirtins vieningą bankų priežiūros mechanizmą

Europos Sąjungos finansų ministrai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2013, 12:21 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:04 AM

„Esu labai laimingas galėdamas pasakyti, kad mes esame pasirengę galutinai patvirtinti vieningą priežiūros mechanizmą. (...) Jis įsigalios, kaip nurodyta, kitų metų lapkritį“, - antradienį prieš ES finansų ministrų tarybos susitikimą Liuksemburge žurnalistams sakė A.Šadžius. 

Jis teigė, kad taip pat bus sprendžiama dėl finansinės paramos bankų pertvarkai. 

„Šiandien mes diskutuosime dėl paramos priemonių bankų pertvarkai. Ir tai yra labai svarbi tema ne tik vieningam priežiūros mechanizmui, bet taip pat ir streso testams, kurie bus kitąmet Europos bankų atliekami visoje Europoje. Aš tikiuosi vaisingos diskusijos, kuri vakar prasidėjo euro grupėje. Ir nebus jokios trinties, nepaisant ankstesnių žiniasklaidos pranešimų. Iš tiesų, visų valstybių požiūris yra konstruktyvus“, - aiškino R.Šadžius. 

Pasak jo, ministrai taip pat aptars tarybos indėlį, gerinant ekonomikos valdymą ir augimą Europoje. 

„Antras svarbus klausimas yra pasirengimas Europos vadovų tarybai spalį, kurioje bus aptariamas geresnis ekonomikos valdymas ir augimas Europoje. Mes diskutuosime „Ecofino“ indėlį šioje taryboje. Konkrečiau, dėl Europos Komisijos smulkių ir vidutinių įmonių iniciatyvos Europos investicijų banke“, - teigė R.Šadžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.