Banko „Nordea“ devynių mėnesių pelnas – 38,2 mln. litų

Didžiausios Šiaurės ir Baltijos šalių finansų grupės „Nordea“ padalinys Lietuvoje „Nordea Bank Lietuva“ per tris ketvirčius uždirbo 38,2 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Tai 7,8 proc. daugiau, nei atitinkamu laikotarpiu pernai.

I.Skisaker, banko „Nordea“ vadovė Baltijos šalyse.<br>R.Neverbicko nuotr.
I.Skisaker, banko „Nordea“ vadovė Baltijos šalyse.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:19 PM

„Nordea Bank Lietuva“ išlaidos galimiems paskolų nuostoliams dengti šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje siekė 19,5 mln. litų – 11,4 proc. mažiau nei atitinkamu laikotarpiu pernai.

Bendras indėlių portfelis trečiojo ketvirčio pabaigoje, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai, didėjo 23,9 proc., jo bendra vertė siekė 3 mlrd. litų. Gyventojų indėliai didėjo 23,8 proc., o juridinių asmenų indėlių suma, trečiojo ketvirčio duomenis, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo 23,9 proc.

„Pastebime, kad „Nordea“ klientai ir toliau aktyviai kaupia pinigus, tad ar artimiausioje ateityje šie pinigai įsilies į šalies ekonomiką, ar liks rezerve – viskas priklausys nuo Lietuvos ekonomikos vystymosi gairių. Tuo tarpu mes atsižvelgiame į padidėjusį klientų poreikį taupyti, todėl esant pakankamai žemoms indėlių palūkanoms stengiamės jiems pasiūlyti tinkamiausius sprendimus,“ – sako Inga Skisaker, banko „Nordea“ vadovė Baltijos šalyse. Pasak jos, panaši tendencija vyrauja ir kitose Baltijos šalyse.

Rugsėjo pabaigoje banko paskolų portfelis, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai mažėjo 7,8 proc. ir siekė 7,1 mlrd. litų. Fizinių asmenų paskolų portfelis traukėsi 4,9 proc. ir sudarė 2,9 mlrd. litų, iš jų 2,5 mlrd. litų sudarė būsto paskolos. Banko „Nordea“ juridinių asmenų paskolų portfelis trečiojo ketvirčio pabaigoje, lyginant su atitinkamu laikotarpiu pernai mažėjo 9,6 proc. ir sudarė 4,2 mlrd. litų.

„Nordea Bank Lietuva“ nuosekliai auga visose pagrindinėse banko veiklos srityse nuo 2007 m. „Nordea“ finansinių paslaugų grupė yra viena iš nedaugelio bankų Europoje, išlaikiusių aukštą AA- pagrindinių agentūrų (Moodys ir S&P) reitingą. Tarptautinis verslo ir finansų žurnalas „Global Finance“ banką „Nordea“ išrinko geriausiu 2013 metų banku Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth