Nesaugias lempas tiekusi įmonė nubausta 5 tūkst. litų bauda

Dėl pavojingų darbinių lempų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-24 18:08, atnaujinta 2018-02-20 21:01

Nuobauda buvo skirta išnagrinėjus bylą pagal Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos Vilniaus skyriaus pateiktą protokolą.

Už pavojingų produktų pateikimą į rinką šią bendrovę Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba šiemet nubaudė jau penktą kartą.

Pagal gautą vartotojo pranešimą, kad „Norfos“ prekybos centre Vilniuje buvo prekiaujama galimai pavojingomis darbinėmis lempomis, inspekcijos specialistai atliko patikrinimą ir pateikė „Elektrotechninių gaminių sertifikavimo centrui“ nustatyti gaminio atitikimą saugos reikalavimams.

Bandymų protokole konstatuojama, kad Kinijoje pagamintos darbinės lempos, kurias į Lietuvą importavo „Rivona“, neatitinka Elektrotechninių gaminių saugos techninio reglamento reikalavimų ir yra pavojingos - galimas elektros smūgio pavojus.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija įpareigojo „Rivoną“ pašalinti pavojingąsias lempas iš rinkos, įspėti vartotojus apie galimą riziką ir sunaikinti iš vartotojų susigrąžintus pavojingus gaminius.

Taip pat buvo surašytas Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolas, kuris kartu su patikrinimo medžiaga perduotas Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

Nustatyta, kad „Rivona“ iš Kinijos importavo 2800 darbinių lempų WJO-56, tačiau iki Inspekcijos sprendimo 2657 vienetai jau buvo parduoti. Nors bendrovė vykdydama valstybinės produktų saugos kontrolės institucijos nurodymus „Norfos“ parduotuvės internetinėje svetainėje bei skelbimais parduotuvėse informavo vartotojus apie galimybę nesaugius produktus grąžinti, tačiau nagrinėjant bylą bendrovės atstovas paaiškino, kad nei vieno įsigyto pavojingo produkto vartotojai pardavėjams nesugrąžino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.