Rusijos ekspertų Lietuvos pieno gamintojai sulauks kitais metais

Šią savaitę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius telefonu su Rusijos Federacijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos ("Rosselchoznadzor“) vadovu Sergejumi Dankvertu aptarė lietuviškų pieno produktų eksporto apribojimo ir Rusijos ekspertų audito pieno perdirbimo įmonėse klausimus.

Rusijos ekspertų auditas Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse turėtų vykti kitų metų pradžioje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusijos ekspertų auditas Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse turėtų vykti kitų metų pradžioje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:25 AM

Pokalbio metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas "Rosselchoznadzor“ ekspertų audito Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse planui aptarti. Anksčiau "Rosselchoznadzor“ vadovas buvo paskelbęs, kad toks auditas Lietuvoje turėtų įvykti artimiausiu metu.

"Ponui Dankvertui išsakiau savo poziciją dėl numatomo audito. Esu visiškai įsitikinęs, kad Lietuvos pieno gamybos įmonės atitinka tiek Europos Sąjungos, tiek Rusijos keliamus reikalavimus ir gali bet kada Rusijos auditoriams leisti stebėti visą gamybos procesą.

Tačiau atkreipiau kolegos dėmesį, kad šiuo metu atliekamas toks auditas nebūtų objektyvus ar tikslingas. Kol Lietuvos pieno gamintojai negali eksportuoti savo produkcijos į Rusiją ir kol neturime oficialaus atsakymo iš Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos, kada šis draudimas galėtų būti atšauktas, tol pieno produktai kaimyninės šalies rinkai nėra gaminami, taigi auditoriai tiesiog neturėtų galimybių įvertinti gamybos procesų tinkamumo“, – komentavo VMVT direktorius.

Abiejų institucijų vadovai sutarė, kad "Rosselchoznadzor“ ekspertų auditas Lietuvos pieno perdirbimo įmonėse turėtų įvykti kitų metų pradžioje.

VMVT informuoja, kad dėl pieno produktų eksporto apribojimų atnaujinimo aktyviai bendraujama ir su Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba ("Rospotrebnadzor“). Penktadienį šiai tarnybai išsiųstas dar vienas oficialus raštas ir informacinių dokumentų paketas, įrodantys lietuviškų pieno produktų saugą, kokybę ir atitiktį specifiniams Rusijos keliamiems reikalavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?