Klaipėdos verslininkams tenka aiškintis dėl tuščių lauko kavinių

Nors vasaros sezonas baigėsi jau seniai, Klaipėdos centre įsikūrę verslininkai, regis, to nė nepastebėjo. M.Mažvydo alėjoje tebestovi jų pastatytos ir įrengtos lauko kavinės, tiesa, jose nebeliko baldų, čia senokai nematyti ir lankytojų.

M.Mažvydo alėjoje nuo vasaros teberiogso lauko kavinių liekanos.<br>E.Petkutės nuotr.
M.Mažvydo alėjoje nuo vasaros teberiogso lauko kavinių liekanos.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Dec 4, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:53 PM

Miesto valdžia išsikvietė verslininkus pasiaiškinti, kodėl milžiniškos metalinės konstrukcijos teberiogso vienoje svarbiausių ir labiausiai lankomų miesto erdvių, ribodamos žmonių judėjimą ir trukdydamos tvarkos prižiūrėtojams.

Kavinių savininkai neslėpė, kad pagunda palikti konstrukcijas neišardytas iki kitos vasaros ir taip sutaupyti pinigų jų sandėliavimui, didelė. Tačiau nevienodos sąlygos piktina kitus, kurie pasirūpino vykdyti su savivaldybe sudarytas sutartis ir lauko kavines pašalinti.

Žiemai paliktos neišardytos konstrukcijos, valdininkų teigimu, vizualiai teršia miestą, be to, trukdo viešąsias erdves prižiūrintiems darbininkams alėją tinkamai išvalyti. Baiminamasi, kad gausiau pasnigus, nebūtų įmanoma deramai nuvalyti sniego, nes specialiajai technikai tiesiog nebūtų kur apsisukti.

„Tai viena pagrindinių miesto aikščių, tad jei lauko kavinė nedirba, ši erdvė negali tapti įrangos laikymo sandėliu“, - teigė savivaldybės tarybos narys, Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila. Politikas tikino verslininkus sukvietęs ne tam, kad juos nubaustų, o kad rastų bendrą sutarimą.

Nuo vasaros M.Mažvydo alėjoje teberiogso trijų didžiųjų – „Čarlio pica“, „Jorkas“ ir „Kinų siena“ lauko kavinių liekanos. Vasaros sezonas Klaipėdoje oficialiai trunka nuo gegužės iki rugsėjo pabaigos. Iki tol pagal sutartį su savivaldybe verslininkai įsipareigoja lauko kavines pašalinti. Tačiau šiemet ne visi pakluso šiam reikalavimui.

„Jeigu savivaldybei trukdo, mes išsikraustysime, bet gal galėtume rasti kompromisą? Tarkime, mes galėtume tuos „gargarus“, kaip jūs vadinate, papuošti kalėdinėmis dekoracijomis, girliandomis“, - bandė tartis įmonės „Vičiūnai“, valdančios „Čarlio picą“, atstovė.

Tačiau tokiam siūlymui kategoriškai nepritarė vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis. „Valstybinėje žemėje neturint nuosavo sklypo, pasibaigus sezonui visus laikinus statinius būtina išmontuoti per 15-20 dienų. Jeigu rudenį oras geras, galima šį terminą pratęsti – mes į tai žiūrime geranoriškai, tačiau laikinas statinys negali virsti stacionariu – tai pažeidžia įstatymus“, - aiškino M.Petrulis.

Pasiaiškinti sukviesti verslininkai skirtingai aiškino priežastis, kodėl iki šiol neišardė lauko kavinių konstrukcijų. Tačiau reikalavimui jas išmontuoti neprieštaravo nė vienas. Politikams pažadėta artimiausiu metu alėją atlaisvinti.

Verslininkams kliuvo ir dėl to, kad vietose, kur įrengtos lauko kavinės, sugadintas neseniai paklotas naujas grindinys, kai kurios plytelės įskilusios dėl negrabiai ir neapdairiai montuojamų konstrukcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.