W.Scheuble aptars su Prancūzija planus dėl steigiamos bankų sąjungos

Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Scheuble penktadienį susitiks su Prancūzijos finansų ministru Pierre Moscovici ir euro grupės vadovu Jeroenu Dijsselbloemu deryboms dėl planuojamos Europos bankų sąjungos, skelbia „EUbusiness“ remdamasis šaltiniu, artimai susijusiu su derybomis.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 12:43 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:02 PM

Susitikime Berlyne dalyvaus ir Europos Komisijos (EK) narys Michelis Barnier, taip pat Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Joergas Asmussenas.

Susitikime didžiausias dėmesys bus skiriamas planams, susijusiems su bankų pertvarkymo mechanizmu, rašo „Handelsblatt“.

ES finansų ministrai bando išspręsti visus nesutarimus dėl steigiamos bankų sąjungos, mechanizmo, kuris, tikima, padės išvengti finansinės griūties, nugramzdinusios Europą į krizę.

Nors ministrai spalį ir pritarė pirmajam šio plano žingsniui – Bendram priežiūros mechanizmui (SSM), kuris stebės euro zonos bankų veiklą, pasak jų, jaučiamas spaudimas, kad iki metų pabaigos būtų pasiektas susitarimas dėl Bendro bankų pertvarkymo mechanizmo (SRM).

SRM padėtų uždaryti sunkumų sugniuždytus bankus.

Vokietija gan santūriai atsiliepia apie centralizuotą pertvarkymo funkciją euro zonoje, bet W.Scheuble spalį Briuselyje teigė, kad klausimai, dėl kurių iki šiol nerastas bendras sprendimas, turėtų būti išspręsti iki Kalėdų.

Siekiant, kad bankų sąjungos schema imtų veikti iki 2015 metų, kaip planuota, J. Asmussenas pareiškė, kad iki metų pabaigos būtinai turi būti išspręstas klausimas dėl SRM, nes jam dar turi pritarti Europos Parlamentas, kurio įgaliojimai baigiasi balandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.