Naujieji pajūryje: rasti nakvynę dar įmanoma

Tiems, kurie svarsto Naujuosius metus sutikti Lietuvos pajūryje, verta suskubti. Palangoje dar galima rasti vietų, kur apsigyventi. Tačiau ne vienas viešbutis, pasiteiravus apie galimybę pas juos sutikti ateinančius metus, pabrėžia: vienas kitas laisvas kambarys yra, bet ilgai svarstant visaip gali nutikti. O ir daugelis privačių nuomotojų, kurie vasarą petys petin rikiuojasi palei kelią vos įvažiavus į Palangą, pasnigus miega žiemos miegu – retas kuris siūlo kambarius atvykstantiems sutikti Naujųjų.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Dec 16, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:47 PM

Vasarą jų dėmesio sulaukia ir Palangos turizmo informacijos centras: kambarių nuomotojai vis užeina pasiūlyti savo paslaugų. O žiemą – ramu.

Kurorte yra viešbučių, kurie, pasibaigus vasaros sezonui, užsidaro.

„Visam laikui iki kito sezono užsidaro ne tik pigieji viešbučiai. Tikrai žinau, kad šiuo sezonu nebedirba „Baltic inn“, „Tauras“, „Liukrena“. Kiti rudenį daro dviejų mėnesių pertrauką – jie turistų vėl laukia artėjant žiemos švenčių periodui. Paprastai taip elgiasi pigesni viešbučiai, kurių kambarys ne sezono metu kainuoja apie 100 litų“, - portalui lrytas.lt pasakojo Egidija Smilingienė, Palangos turizmo informacijos centro direktorės pavaduotoja.

Pamėginome ieškoti laisvų vietų Palangoje gruodžio-sausio 3 dienomis. Skambinome ir į dviejų žvaigždučių, ir į penkių žvaigždučių viešbučius.

Vienas pigesnių variantų – poilsio namai „Politechnika“ - laisvų vietų gruodžio 30-sausio 1 dienai visai nebeturi. Dviviečiai kambariai, kainuojantys po šimtinę, jau rezervuoti. Tiesa, viešbučio darbuotoja dar suteikė vilties: gali būti, jog kai kurie kambariai atsilaisvins, galbūt atsiras tokių, kas atšauks rezervaciją. Reikėtų pasidomėti gruodžio 28-29 dienomis.

Kiek brangesniame viešbutyje „Vyturys“ ieškomam laikotarpiui – gruodžio 30-sausio 3 dienomis – yra laisvų tiek dviviečių, tiek triviečių kambarių. Nors viešbučio tinklapyje nurodyta, kad gruodžio 24-sausio 1 dienomis taikomos vasaros kainos, viešbučio darbuotoja patikino, jog Naujuosius metus sutikti galima ir išleidžiant mažiau. Todėl pageidaujantiems dviviečio kambario „Vyturyje“ reikės sumokėti 120 litų, o ne 155 litus, triviečio – 165 litus, o ne 200 litų, kaip nurodyta tinklapyje.

Brangesni viešbučiai Naujiesiems sutikti rengia ir šventines programas.

Pavyzdžiui, viešbutis „Gabija“ Naujų metų sutikimui dviems asmenims siūlo programą už 1490 litų. Suploję pusantro tūkstančio gausite dvi nakvynes, pusryčius, apsilankymą sveikatingumo centre, šventinę programą, per kurią jus vaišins šaltais, karštais patiekalais, desertu ir gėrimais. Jei norite, kad su jumis švęstų ir atžala, sumokėsite dar 150 litų. Mat vaikams parengtas atskiras valgiaraštis, juos linksmins animatorius. Tiesa, jei mažylis dar neturi trejų, šventė jam nekainuos.

Jei neketiname švęsti viešbutyje, dar galite rezervuoti dvivietį kambarį gruodžio 31-sausio 2-ajai. Pigiausias variantas – 800 litų, norintiems prabangos, apartamentų su balkonu – 1297 litai. Viešbutyje „Alanga“ standartinis dvivietis kambarys gruodžio 30-sausio 3 dienomis atsieis 663 litus. Penktadienio pavakare, kaip rodė sistema booking.com, su tokiomis sąlygomis buvo likę trys laisvi kambariai.

Jei pageidausite naujametės programos su viena nakvyne dviems asmenims, ji kainuos 649 litus, dvi nakvynės – 799 litų. Už šią sumą jums žada patiekti trijų rūšių užkandžių, torto, šampano, duoti pusryčius ir galimybę pasimėgauti SPA.

„Palangos Juzė“, kaip rodo booking.com, apsistoti gruodžio 30-sausio 3 dienomis siūlo už 753 litus. Viešbutis „Kerpė“, užsisakant bent tris nakvynes, kambariui pasiūlė 20 proc. nuolaidą. Tuomet išeitų, kad viena naktis čia kainuos 184 litus. Tačiau šiame viešbutyje vietos tirpsta – ar norite čia sutikti Naujuosius metus, galvokite greitai.

„Kerpė“ siūlo ir naujametinę šventinę vakarienę. Už ją asmeniui reikia primokėti po 40 litų. Jums bus patiektas šaltas užkandis, vaisiai. Visa kita galėsite rinktis iš meniu, tačiau už tai jau turėsite papildomai sumokėti. Tiesa, restoranas dirbs tik iki vidurnakčio.

Nedaug dviviečių kambarių pageidaujamom dienom likę ir „Alkoje“. Jei apsistosite dviem naktim, sumokėsite 580 litų, jei trim – 680 litų. Panorėsite viešbutyje likti ilgiau – papildoma naktis kainuos 110 litų. Už tokią sumą jums viešbutis žada šventinius pusryčius, apsilankymą pirčių komplekse.

Booking.com keturias nakvynes „Alkoje“ siūlo už 1519 litų. Tačiau rimtai svarstant apie šį viešbutį, spręsti reikia greitai – sistema rodo, kad norimom dienom tėra likęs vienas numeris.

Penkių žvaigždučių „Vanagupė“ kambarių gruodžio 31-sausio 3 dienomis dar turi. Malonumas apsigyventi šiame viešbutyje sąskaitą patuštins 2630 litų. Jei pageidaujate, galite apsistoti tik Naujųjų metų sutikimui. Tai kainuos 1550 litų. Už šią apvalią sumelę galėsite mėgautis penkių patiekalų vakariene, SPA, šampanu, gyva muzika.

Turizmo departamento duomenimis, 2011-2012 metų žiemą Palangoje apgyvendinta 23,5 tūkst. turistų. Iš jų 20,1 tūkst. buvo lietuviai. Apsistoję turistai apgyvendinimo įstaigose praleido 116,5 tūkst. naktų. Iš jų lietuviai – 109,5 tūkstančio. Vidutiniškai vienas lietuvis Palangoje žiemos laikotarpiu praleido 5,5 paros, užsieniečiai – dvi paras.

Pernai, 2012-2013 metų laikotarpiu, Palangoje žiemą apsistojusių lietuvių buvo mažiau nei prieš metus – 19,5 tūkstančių, užsieniečių – tūkstančiu daugiau nei prieš metus – 4,4 tūkstančio. Apgyvendinimo įstaigose turistai taip pat praleido mažiau naktų nei prieš metus - 99,7 tūkst., iš jų 91,3 tūkst. nakvynių praleido lietuviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.