Vokietijos pareigūnai kaltina „Deutsche Bank“ neatsakingai žiūrint į LIBOR tyrimą

Vokietijos bankų priežiūros tarnyba „BaFin“ kritikuoja „Deutsche Bank“ (DB) pareigūnų dalyvavimą tyrime dėl galimos manipuliacijos LIBOR tarpbankinėmis palūkanomis. Apie tai praneša vokiečių laikraštis „Der Spiegel“, remdamasis išankstine „BaFin“ ataskaita.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:13 PM

Dokumente nurodoma, kad „Deutsche Bank“ nepakankamai išsamiai išaiškino ir ištyrė banke vykdomas procedūras“. „Deutsche Bundesbank“ atlikto audito metu DB buvo aptikta „rimtų organizacijos trūkumų“, be to, nepakankamai griežtai buvo prižiūrimos šio atliekamos prekybos operacijos.

Tiesa, kol kas nėra iki galo aišku, ar „banko valdyba buvo įtraukta į manipuliaciją, ar turėjo žinių apie vykdomas operacijas“, – „Der Spiegel“ cituoja „BaFin“ ataskaitą.

Pati finansų priežiūros institucija kol kas oficialiai laikraščio pateikiamų dokumentų nekomentavo.

Šiuo metu „BaFin“ ir Vokietijos centrinis bankas „Deutsche Bundesbank“ atlieka tyrimą dėl galimo DB dalyvavimo nelegalioje finansinėje veikloje. Europos Sąjungos (ES) institucijos „Deutsche Bank“ ir dar penkis bankus gruodį jau nubaudė už manipuliavimą LIBOR palūkanų normomis. Tokie pat tyrimai dėl neleistinų veiklų prasidėjo ir šimtuose kitų finansų institucijų visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.