Vilniaus oro uosto „EXPO centras“ vilioja užsienio verslininkus

Antrus metus Vilniaus oro uoste veikianti paroda verslui – Lietuvos įmonių „EXPO centras“ tūkstančiais skaičiuoja kontaktus, kuriuos palieka lietuviškais verslais susidomėję užsienio verslininkai. Oro uoste prisistatančiomis lietuviškomis įmonėmis domisi ir nori bendradarbiauti verslininkai iš viso pasaulio, o šalių geografija vis plečiasi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:12 PM

Su pusšimčiu netradiciškai savo prekes ar paslaugas pristatančių įmonių per dieną vidutiniškai susipažįsta apie 200 verslininkų ar įmonių atstovų.

„Šiuo metu „EXPO centras“ yra gavęs kontaktų Lietuvos įmonėms iš daugiau nei 60 skirtingų pasaulio šalių. Todėl galime drąsiai teigti, jog Lietuvos eksportuotojai yra įdomūs visam pasauliui. Pažintis su „EXPO centre“ išskirtiniu būdu prisistatančiomis kompanijomis neretai tampa naudingu bendradarbiavimu ar pelninga partneryste“, - sakė „EXPO centro“ direktorius Martynas Čepelis.

Daugiausiai susidomėjusiųjų - iš Rusijos, Italijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Norvegijos bei Švedijos. Tačiau susidomėjusių verslininkų sulaukiama ir iš netradicinių eksporto rinkų -Bangradešo, Singapūro, PAR, Kubos, Čilės ir kitų šalių.

„Kaip naujas būtų galima paminėti sparčiai augančias Kinijos ir Indijos rinkas. Jų verslo atstovai vis aktyviau domisi Lietuvos eksportuotojais. Dažniausiai šių šalių verslininkai domisi aukštos pridėtinės vertės produktais ar paslaugomis, arba ieško didelę patirtį savo srityje turinčių partnerių ir siūlo bendradarbiavimą.“ - sakė M.Čepelis.

Beveik pusė besidominčiųjų yra įmonių vadovai (48,5 proc.), padalinių vadovai ( 25 proc.). Kompanijų savininkai sudaro apie 7 proc. susidomėjusių lankytojų.

„EXPO centre“ prisistato apdirbamosios pramonės, informacinių technologijų, maisto pramonės, statybų, transporto, spaudos ir įvairių paslaugų verslui atstovai. Vieni eksponuoja konkrečius produktus, kiti pristato pačią įmonę ar paslaugas. Profesionalūs konsultantai, dirbantys „EXPO centre“, išsamiai susipažįsta su eksponuojama kompanija bei pristato ją užsieniečiams, padeda apsikeisti kontaktais.

Jei verslininkai susidomi sritimi, kurios neranda „EXPO centre“, jie palieka savo kontaktus. Vieni dairosi partnerių Lietuvoje, kiti ieško konkrečių prekių. Pavyzdžiui Pakistano bankas ieško aukštųjų mokyklų bendradarbiavimui dėl studentų maino programos, Makedonijos įmonė dairosi lietuviško alaus tiekėjų, prancūzų įmonė domisi muzikos įrašų leidybos kompanijomis, olandai lopšių kūdikiams pynėjų, o Rusijos kompanija – žvėrienos tiekėjų Maskvos restoranams.

„Garsiausių tarptautinių kompanijų atstovai, aukščiausio lygio vadovai ar savininkai, tarp skrydžių stabtelėję oro uoste, nepraleidžia progos susipažinti su įvairiomis Lietuvos pramonės ir prekybos sritimis.

Jie ne tik apžiūri kompanijų stendus, informacinę medžiagą, bet ir klausinėja mūsų konsultantų apie įmonės įvaizdį, konkurencinę aplinką, dalijasi savo patirtimi, išsako pastebėjimus ar prašo perduoti komplimentus. Smagu, jog net ir patyrusius verslininkus dar galime nustebinti verslų įvairove, originaliais, globaliais sprendimais, kurie yra gimę Lietuvoje“, - sakė M.Čepelis.

„EXPO centras“ jau padėjo Lietuvos įmonėms gauti per 2000 verslo kontaktų. Dalis jų jau pasiekė derybų stadiją, kiti virto sėkmingais sandoriais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.