Žabodamas kontrabandą Seimas nuskriaudė savus vežėjus

Į Lietuvą iš Baltarsijos ir Rusijos visi vežėjai iki šiol galėjo įvažiuoti pilnais degalų bakais. Todėl, anot vežėjų, Vyriausybei skirtas Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pasiūlymas riboti degalų įvežimą vilkikų bakuose silpnina ES vežėjų konkurenciją. Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas apie tai prašneko susitikime su Susisiekimo viceministru Vladislavu Kondratorvičiumi ir aptarė su Vyriausybės kancleriu Alminu Mačiuliu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-03 15:16, atnaujinta 2018-02-16 18:41

Viceministrui V.Kondratovičiui buvo pateikti vežėjų asociacijos argumentai, kad toks sprendimas sumažintų Lietuvos vežėjų konkurencingumą Rytų šalių vežėjų atžvilgiu ir susilpnintų mūsų vežėjų pozicijas tarptautinėse rinkose.

„Tarpvalstybinėse mūsų šalies sutartyse su Rusija ir Baltarusija yra įtvirtinta, kad jų vežėjai į Lietuvą gali įvažiuoti pilnais degalų bakais. Kiek žinau, tarpvalstybinių sutarčių peržiūrėti niekas nesirengia. Tai reikštų, jog norima apriboti degalų įvežimą Lietuvos ir ES vežėjams. Mes kategoriškai prieštaraujame tokiam mūsų verslą diskriminuojančiam žingsniui. Nesuprantu, kodėl darome tokią paslaugą Rytų kaimynams ir skriaudžiame savus?“ - klausė A.Kondrusevičius.

Pasak V.Kondratovičiaus, Susisiekimo ministerija jau yra pareiškusi, jog nepritaria tokiems Vyriausybės planams ir laikysis šios nuostatos. Šiuo klausimu šiandien asociacijos "Linava" prezidentas kalbėjosi ir su Vyriausybės kancleriu Alminu Mačiuliu, kuris teigė informuosiąs Premjerą Algirdą Butkevičių ir žadėjo šią savaitę vyksiančio susitikimo su asociacijos vadovais metu detaliai aptarti degalų ribojimo problematiką. 

„Įvedus tokius apribojimus, tranzitinių krovinių srautas, kartu su sunkvežimiais pasuktų per kaimynines šalis. Būtų  atimta dalis krovos apimčių iš Klaipėdos uosto, kaip tranzito valstybė pralaimėtume konkurencinę kovą dėl krovinių kitoms šalims“, – argumentavo kalbėdamas su A.Mačiuliu asociacijos „Linava“ prezidentas.

 Į Vyriausybę, Susisiekimo ministeriją ir kitas institucijas asociacija „Linava“ kreipėsi raštu, pateikdama savo argumentus dėl vežėjams nepriimtino siūlymo riboti jiems įvežamą degalų kiekį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.