Turizmo verslo ryklius vežios senu troleibusu

Po Vilnių ir jo apylinkes šiomis dienomis dairysis renginių organizatoriai, dirbantys su tokiomis tarptautinėmis bendrovėmis kaip „Google“, „Nokia“, „Porche“ ar „Pfizer“. Šiuo metu vykstančios Baltijos jūros šalių regiono konferencijų turizmo parodos-kontaktų mugės „Convene“ rengėjai jiems pasiūlys po Vilnių pasidairyti ir riedant senu troleibusu, ir pamėginti patiems paruošti lietuviškų patiekalų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Feb 12, 2014, 1:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:20 AM

Galimybėmis Vilniuje organizuoti konferencijas ar korporacijų renginius domisi vokiečiai, italai, prancūzai, rusai, lenkai, britai, olandai, vengrai, danai, turkai. Vienas iš organizatorių – Vilniaus savivaldybė - davė pažadą, kad ilgainiui buvusiuose Sporto rūmuose bus įkurtas konferencijų centras, o tai bus dar viena rimta priežastis į Lietuvos sostinę vykti verslo turistams.

Antrąkart „Litexpo“ parodų centre vykstanti kontaktų mugė „Convene“ šiemet penktadaliu didesnė nei prieš metus: joje vieši 150 tarptautinių renginių planuotojų, daugiausia - iš Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos.

Savo paslaugas parodoje pristato 69 dalyviai, iš jų 34 – Lietuvos atstovai.

Svečius linksmins ir konduktorė

„Convene“ parodų centre „Litexpo“ vyksta trečiadienį ir ketvirtadienį. Tarptautinių korporacijų renginių organizatoriai liks Vilniuje ilgiau: pasibaigus kontaktų mugei, penktadienį ir šeštadienį jie galės geriau susipažinti su Lietuvos sostine ir apylinkėmis.

„Mes ne tik jiems rodysime viešbučius, bet ir netradicines vietas, kuriose galima organizuoti renginius, tarkim, Vilniaus kultūros barą „Kablys“. Kviesime renginių organizatorius ir į lietuviškų patiekalų ruošimo pamokas. Duosime paragauti ir mūsų sovietinės praeities – rengiame ekskursiją senu sovietiniu troleibusu, kuriame bus ir konduktorė, stengsimės viską pateikti kuo gyviau, kad renginių organizatoriams padarytume įspūdį“, - pasakojo „Convene“ organizatoriaus Vilniaus turizmo informacijos centro ir konferencijų biuro direktorė Jolanta Beniulienė.

Pernai ir šiemet Vilnių ne tik kaip laisvalaikio turizmo kryptį, bet ir kaip vietą konferencijoms rengti atranda Lenkija, taip pat Rusija ir Baltarusija.

„Praėjusiais metais supratome, kad Vilnių, kaip konferencijų turizmo kryptį, atrado lenkai. Rusija, Ukraina, Baltarusija čia norėtų rengti įmonių šventes, konferencijas“, - pasakojo J.Beniulienė.

Tiesa, dėl ir dėl jų, ir dėl Vakarų Europos verslo atstovų tenka konkuruoti su Baltijos kaimynėmis.

„Talinas visuomet pirmaudavo šioje verslo srityje. Tačiau, pradėję rengti „Convene“, pasiekėme, kad Vilnius būtų siejamas su Europos renginių tvarkaraščiu“, - sakė J.Beniulienė.

„Litexpo“ yra per toli

Parodų centras „Litexpo“, kuriame ir vyksta „Convene“, kartais būdavo kritikuojamas kaip per maža erdvė tarptautiniams renginiams.

„Litexpo“ nėra per mažas, tiesiog jis yra neteisingoje vietoje. Daugeliu atveju svečiai nori gyventi miesto centre. Kad jie atsirastų „Litexpo“, reikia organizuoti pervežimą, o tai didina išlaidas, kurias visi skaičiuoja“, - kalbėjo J.Beniulienė.

Ji mano, kad Vilniaus patrauklumą padidintų buvusiuose Sporto rūmuose įkurtas parodų centras, mat nuo jo lengvai pasiekiamas Senamiestis, barai, restoranai, prekybos centrai.

Atidaryti didelį konferencijų centrą ketina Sankt Peterburgas, kuris vadintas konkurentu Vilniui šioje srityje. Tačiau J.Beniulienė nemano, kad kirsis keliai su Rusijos antruoju miestu.

„Ten bus kur kas brangiau nei Vilniuje“, - neabejojo ji.

Laukia skrydžių į Amsterdamą

Konferencijų turizmo verslo konsultantas Paulas Kennedy palankiai įvertino Vilniaus pastangas plėtoti verslo turizmą - tiek užmojį Vilniaus centre įsteigti konferencijų centrą, tiek „Air Lituanica“ įsteigimą.

„Miunchenas, Berlynas, Briuselis yra verslo kryptys. Dar labai reikalingas Amsterdamas. Maljorkos mums nereikia“, - kalbėdama apie verslo klientus, „Air Lituanica“ skrydžių kryptis vardijo J.Beniulienė.

Tarptautinis ekspertas dar kaip pageidautiną kryptį išskyrė Ženevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.