Katalonai verslo idėją sugalvojo vištidėje

Jūsų vaikas tarsi Mažylis iš filmo „Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“ ištisas dienas zyzia, kad nori šuniuko? O jūsų butas per mažas ir neturite kantrybės jokiam augintiniui? Tuomet įsivaikinkite vištą!

Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė

2014-02-15 05:00, atnaujinta 2018-02-16 07:15

Katalonui Joanui Boixderui iš Olvano kaimo į galvą šovė geniali mintis. Už 6 eurus per mėnesį galite išsinuomoti mielą vištytę, kuri bus jūsų, dės jums kiaušinius ir laiminga gyvens ekologiškoje vištų fermoje.

Vištos net nereikės prižiūrėti – šeštadieniais kartu su visa šeima galėsite nuvykti į fermą, pabendrauti su višta, ją palesinti ir susirinkti kiaušinius, kuriuos ji bus padėjusi per savaitę.

Tiesa, J.Boixderas žada šešis, o ne septynis kiaušinius per savaitę – juk ekologiškai auginamos vištos nededa kiaušinių kiekvieną dieną!

„Vištos visiems“ – taip J.Boixderas pavadino savo iniciatyvą.

„Mačiau, kaip mano dukrai ir dukterėčiai linksma prižiūrėti vištas. Turėjau laisvą arklidę ir nusprendžiau, kad būtų smagu pasiūlyti progą prižiūrėti vištas ir tiems vaikams, kurie namuose neturi sąlygų jų laikyti.

Šio projekto tikslas – edukacinis. Noriu priartinti vaikus prie vištų pasaulio, išmokyti juos, kaip reikia jas prižiūrėti.

Aš nenorėčiau, kad miesto vaikai manytų, kad kiaušiniai tiesiog atkeliauja iš prekybos centro lentynos“, –sakė J.Boixderas.

Iš 24 vištų jis jau išnuomojo 15. Kitas vištas katalonas pasiliks atsargai – jei kartais išnuomotosios padėtų mažiau kiaušinių.

Per Kalėdas J.Boixdero dėka Olvano apylinkių vaikai dovanų gavo vištą. Marcui ir Clarai netikėtą dovaną šįmet atnešė Trys Karaliai. Dabar kas savaitę jie vyksta į Olvaną pasižiūrėti į vištelę ir susirinkti kiaušinių.

„Mes ją lesiname, stebime, kaip ji elgiasi. Ir vardą vištai davėme, pavadinome ją Pluja (išvertus iš katalonų k. Lietumi. – Red.).

Turėjome užrišti jai mėlyną kaspinėlį, kad atpažintume tarp kitų vištų“, – dovana džiaugėsi Marcas.

J.Boixderas savo ruožtu tikina: šis projektas tikrai jo nepraturtins. „Vištas nuomoju ne dėl pinigų, o dėl vaikų“, – tvirtino katalonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.